GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΤΑΣΗ του Μπάιντεν! O Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Τσούνης νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα...

O Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι η πρόταση του Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα. Η υποψηφιότητα του ...



O Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι η πρόταση του Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η υποψηφιότητα του κ. Τσούνη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρέπει να εγκριθεί κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, όπου προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.
Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, εκτιμάται πως ο επιχειρηματίας Τζορτζ Τσούνης θα μπορέσει να αναλάβει τα ηνία της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα στην αρχή του νέου έτους.
Σημειώνεται πως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έρχεται μόλις λίγες μέρες πριν από την έναρξη του νέου γύρου του Στρατιωτικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον αλλά και την αναμενόμενη υπογραφή της νέας Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).

Ο Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης έχει εκτεταμένη εμπειρία στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας, και είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels.

Επίσης, θεωρείται γέννημα θρέμμα του Μεγάλου Μήλου, της πόλης δηλαδή στην οποία μεγάλωσε και σπούδασε, ξεκινώντας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και έπειτα αποκτώντας πτυχίο νομικής από το St. John’s University. Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε στη μεγαλύτερη νομική εταιρεία του Λονγκ Άιλαντ, ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να μένει στη συγκεκριμένη περιοχή με τη γυναίκα του Όλγα και τα τρία παιδιά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση