GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ! «ΚΡΑΧ» στην Wall Street εξαιτίας του Facebook....

Με αρνητικό πρόσημο και με μεγάλες απώλειες έκλεισε, τη Δευτέρα (04/10), η Wall Street καθώς επλήγησαν οι μετοχές των εταιρειών Τεχνολογίας ...


Με αρνητικό πρόσημο και με μεγάλες απώλειες έκλεισε, τη Δευτέρα (04/10), η Wall Street καθώς επλήγησαν οι μετοχές των εταιρειών Τεχνολογίας εξαιτίας του πολύωρου μπλακ άουτ στο διαδίκτυο και, κυρίως, σε εφαρμογές της Facebook.

Ο τομέας των εταιρειών Τεχνολογίας έριξε στο ναδίρ το χρηματιστήριο της Wall Street, τη Δευτέρα (04/10), εξαιτίας του πολύωρου μπλακ άουτ στον κόσμο του διαδικτύου και, κυρίως, στη Facebook.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nasdaq Composite Index, που περιλαμβάνει κολοσσούς της Τεχνολογίας, όπως είναι η Facebook, η Amazon, η Apple, το Netflix και η Google έκλεισε με πτώση κατά 2,1%.

Επισημαίνεται πως η Facebook έχασε σχεδόν 5% εξαιτίας  προβλήματος στις πλατφόρμες του (Facebook, Instagram, WhatsApp), που επηρέασαν την πρόσβαση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πτωτικά, όμως, κινήθηκαν και άλλοι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου με τον Dow Jones, που περιλαμβάνει κυρίως βιομηχανικές μετοχές, να καταγράφει πτώση 0,9%.
Ακόμα, ο δείκτης S&P 500, ο οποίος συγκεντρώνει τις 500 κορυφαίες μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έκλεισε με ζημίες κατά 1,3%.
Ο πληθωρισμός έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των τιμών σε μια οικονομία που προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία του κορονοϊού.
Έτσι, για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020, αλλά αυτή η κίνηση θα μπορούσε να εμποδίσει περαιτέρω την ανάπτυξη.
Ακόμα, η Wall Street καταβαραθρώθηκε, τη Δευτέρα (04/10), αφού οι τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν κατά πολύ τα 80 δολάρια ανά βαρέλι, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει σταδιακά την παραγωγή του παρά την πίεση των παγκόσμιων προμηθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση