GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΝΙΚΟΣ! Μωρό γεννήθηκε (πρόωρα) με… ουρά 12 εκατοστών

Ένα μωράκι γεννήθηκε πρόωρα με μια ουρά να φυτρώνει από το αριστερό οπίσθιό του, ενώ στη άκρη της υπήρχε μια σάρκινη μπάλα με διάμετρο τεσσά...


Ένα μωράκι γεννήθηκε πρόωρα με μια ουρά να φυτρώνει από το αριστερό οπίσθιό του, ενώ στη άκρη της υπήρχε μια σάρκινη μπάλα με διάμετρο τεσσάρων εκατοστών.

Μπερδεμένοι οι γιατροί στο παιδιατρικό νοσοκομείο Albert Sabin στη Φορταλέζα της Βραζιλίας, τελικά έκοψαν με εγχείρηση την ουρά και τη σάρκινη μπαλίτσα στην άκρη της.

Η γέννηση και το χειρουργείο που ακολούθησε καταγράφηκε στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Pediatric Surgery Case Reports, μαζί με συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη ουρά του βρέφους.

Τι συνέβη
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται εκεί, όλοι οι άνθρωποι έχουμε ουρά όταν είμαστε στη μήτρα, αλλά έπειτα από λίγες μετά τη γονιμοποίηση, συνήθως απορροφάται από το σώμα.

Ωστόσο, σε κάποιες εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις αυτό δεν συμβαίνει και η ουρά συνεχίζει να μεγαλώνει.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί από τη Βραζιλία, η ουρά του μωρού δεν περιείχε οστά ή χόνδρους και πρόκειται για μία από τις μόλις 40 τέτοιες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Το μωρό από τη Βραζιλία γεννήθηκε κάποια στιγμή τον Γενάρη φέτος και ήταν πρόωρο 35 εβδομάδων, αλλά χωρίς κάποιες σοβαρές επιπλοκές, πέρα από την ουρίτσα.

Να σημειώσουμε ότι τα τεστ προγεννητικού ελέγχου και τα υπερηχογραφήματα πριν τη γέννα απέτυχαν να εντοπίσουν την ουρά, αλλά ευτυχώς δεν ήταν συνδεδεμένη με το νευρικό σύστημα του μωρού, σύμφωνα με την Daily Star.
 

Έτσι, οι γιατροί μπόρεσαν να αφαιρέσουν εύκολα την ουρίτσα. Η εργαστηριακή ανάλυση που ακολούθησε έδειξε ότι η μπάλα στην άκρη της ουράς ήταν από λίπος και συνδετικό ιστό, ενώ η ίδια η ουρά δεν περιείχε οστά ή χόνδρους στο εσωτερικό της.

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση, πρόκειται για μια «σπάνια γενετική ανωμαλία», με τους επιστήμονες να προχωρούν στην παραδοχή ότι οι λόγοι για τους οποίους οι εμβρυακές ουρές σε κάποιες περιπτώσεις δεν απορροφούνται «δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση