GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ» ...Νο2! Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στην οδό Πανεπιστημίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας μετά από έντονη συζήτηση, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου, την αρχιτεκτονι...


Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας μετά από έντονη συζήτηση, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου, την αρχιτεκτονική μελέτη για τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Βασίλη Αξιώτη, προβλέπεται υπερδιπλασιασμός των δένδρων με τη φύτευση ακόμη 87 πλάτανων, τοποθέτηση πλακών όδευσης τυφλών στα πεζοδρόμια, κατασκευή 16 φιλικών, «έξυπνων» διαβάσεων στους κάθετους άξονές της, ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, ώστε να έχουν μικτή χρήση για πεζούς και ποδηλάτες κ.ά..
 

Τι θα γίνει με τις λωρίδες κυκλοφορίας
Σε ό,τι αφορά τις λωρίδες, η Πανεπιστημίου θα έχει τρεις για τα ΙΧ και μία αποκλειστικά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», η δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Αλεβυζάκη, έκανε λόγο για «ράβε-ξήλωνε» και έλλειψη διαβούλευσης.

Απαντώντας, ο κ. Αξιώτης επισήμανε ότι ήταν μακρά η διαβούλευση, με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων, ενώ η μελέτη έχει εγκριθεί απ΄όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Κατά της πρότασης ψήφισαν οι παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Αθήνα είσαι εσύ», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση