GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ! 24ωρης διάρκειας θέλουν να κάνουν τώρα τα rapid tests...

Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι η αλλαγή της ισχύος των rapid test και συγκεκριμένα να διαρκούν 24 και όχι 48 ώρες. Σε μια προσπάθεια...


Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι η αλλαγή της ισχύος των rapid test και συγκεκριμένα να διαρκούν 24 και όχι 48 ώρες.

Σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία, ειδικά μετά την εμφάνισης της Μετάλλαξης Όμικρον που είναι ιδιαίτερα μεταδοτική, στο τραπέζι φαίνεται να πέφτουν νέα μέτρα ειδικά για τους ανεμβολίαστους.

Ένα από αυτά τα μέτρα αφορά και στα rapid test τα οποία σύμφωνα με όσα έχουν πέσει στο τραπέζι αναμένεται να αυξηθούν από δυο που είναι σ ήμερα σε τρια για τους ανεμβολίαστους ή η μείωση της ισχύς τους από 48 ώρες που είναι σήμερα σε 24.

Παρά τις συνεχείς κυβερνητικές αρνήσεις, τα σενάρια περί συγκεκριμένων μέτρων επιμένουν και τα τελευταία θέλουν τη χώρα να βρίσκεται ενώπιον τριών νέων παρεμβάσεων λόγω και της νέας μετάλλαξης, της Όμικρον, που είναι ακόμα άγνωστη και φαντάζει απειλητική.

Αυτά τα μέτρα είναι:
Αύξηση των rapid test για ανεμβολίαστους σε τρία, από δύο που είναι σήμερα, ή/ και 24ωρης ισχύος του και όχι 48ωρη.
Καθολική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους για το σύνολο του πληθυσμού.
Πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, ακόμα και αν έχουν αρνητικό rapid test.
Διπλή μάσκα στα ΜΜΜ

Όχι σε lockdown λέει η Κυβέρνηση
Την ώρα που πληθαίνουν τα σενάρια και οι φωνές που ζητούν νέα μέτρα, με φόντο και την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, η κυβέρνηση αποκλείει lockdown και μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ήταν ο τελευταίος –από τα κυβερνητικά στελέχη– που τόνισε πως η στάση της κυβέρνησης παραμένει ως έχει και δίδεται βάρος σε: ενίσχυση του ΕΣΥ, επιτάχυνση εμβολιασμών αλλά εφαρμογή των ήδη υφιστάμενων μέτρων. 
«Επαναλαμβάνω ότι δεν θα πάμε σε lockdown, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν» σημείωσε.

«Η χώρα δεν θα κλείσει. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα που μπορεί να φέρουν περιορισμούς στους εμβολιασμένους. Όχι μέτρα για μικρό, μεσαίο και μεγάλο lockdown» συμπλήρωσε, ενώ δεν απάντησε –παρά τις επίμονες ερωτήσεις– για το εάν υπάρχουν στη «φαρέτρα» κι άλλα μέτρα που θα εφαρμοστούν στη συνέχεια.

«Ίσως» σε μέτρα από τον Γεωργιάδη

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ωστόσο άφησε «περιθώριο» για επιβολή νέων μέτρων, αναφέροντας πως θα υπάρξουν αποφάσεις ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Και αυτός, όμως, απέκλεισε την πιθανότητα lockdown και κλεισίματος της αγοράς, ειδικά την περίοδο των γιορτών. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα» ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ.
Στο τραπέζι είναι οποιοδήποτε μέτρο δεν αφορά εμβολιασμένους είπε, αλλά ξεκαθάρισε πως σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν σκέψεις για επιβολή μέτρων.

H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της αύξησης των rapid test και της επιστροφής της μάσκας παντού, αλλά επανέφερε και την πρότασή της για τεστ για την είσοδο των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ζήτησε να γίνεται επιβίβαση στα ΜΜΜ μόνο από όσους έχουν αρνητικό rapid test, αλλά και κλείσιμο των σχολείων για μία εβδομάδα ώστε να μπει ένα «φρένο» στη διασπορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση