GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΣΟΔΑ 24,1 δισ. δολάρια! ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ τα κέρδη της Pfizer από τα εμβόλια...

Η Pfizer ανέφερε ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν το β’ τρίμηνο 2021 και αύξησε τις προοπτικές της για τα αποτελέσματα για ο...



Η Pfizer ανέφερε ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν το β’ τρίμηνο 2021 και αύξησε τις προοπτικές της για τα αποτελέσματα για ολόκληρο το έτος, χάρη σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις του εμβολίου για τον Covid-19.

Η εταιρεία ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 133% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα εκτινάχθηκαν στα 24,1 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 134%. Η εταιρεία υπογράφει συμφωνίες με χώρες για ενισχυτικές δόσεις και λαμβάνει εγκρίσεις για τη χρήση των εμβολίων της σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Η Pfizer ανακοίνωσε επίσης ότι είναι σε σωστή τροχιά σε ό,τι αφορά την παράδοση 2,3 δισ. δόσεων εμβολίων, από τις περίπου 3 δισ. που σχεδιάζει να παρασκευάσει φέτος.

Λόγω της πρωτόγνωρης προσπάθειας ανοσοποίησης κατά της πανδημίας της COVID-19 σε όλο τον κόσμο, το εμβόλιο της Pfizer έγινε γρήγορα ένα από τα πλέον ευπώλητα προϊόντα στα 172 χρόνια ιστορίας της εταιρίας. Η εταιρία μοιράζεται εξίσου τα έξοδα και τα κέρδη από το εμβόλιο με τον Γερμανό εταίρο της, την BioNTech.

Άλλες ανταγωνιστικές εταιρίες, όπως η Moderna και η Johnson & Johnson, έχουν συναντήσει προβλήματα στην παραγωγή, πράγμα που βοήθησε την Pfizer να διευρύνει το προβάδισμά της στην υπογραφή συμφωνιών προμήθειας με διάφορες χώρες.

Η Pfizer κυκλοφορεί επίσης ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου ενώ αναμένει την έκβαση συνεδρίασης των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών αργότερα σήμερα Τρίτη για τη χρήση των εμβολίων της σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Το εμβόλιο έφερε πωλήσεις 13 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, ενώ αναλυτές ανέμεναν 10,88 δισεκ. δολάρια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση