GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ και ο Σκέρτσος: «Ενδεχόμενο εισόδου σε κλειστούς χώρους μόνο με 3η δόση...»

Οι συζητήσεις για τα μέτρα προστασίας θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες...  Το σφοδρό τέταρτο κύμα της πανδημίας, οδηγεί κυβέρνηση και ειδι...



Οι συζητήσεις για τα μέτρα προστασίας θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες... 

Το σφοδρό τέταρτο κύμα της πανδημίας, οδηγεί κυβέρνηση και ειδικούς σε ασκήσεις επί χάρτου προκειμένου να μπει «φρένο» στην ραγδαία επιδείνωση της υγειονομικής εικόνας της χώρας, με το στοίχημα να παραμείνει ανοιχτή η οικονομία και να μην επηρεαστεί η καθημερινότητα των εμβολιασμένων πολιτών.

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, οι σχετικές συζητήσεις θα κορυφωθούν εντός των επομένων ημερών με όποιες ανακοινώσεις, εφόσον προκύψουν αποφάσεις, να αναμένονται την Τετάρτη.

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί η δυνατότητα πρόσβασης σε κλειστούς χώρους για τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες μόνο σε πολίτες που έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς όπως είπε: «είναι ένα μέτρο προστασίας της υγείας των πιο ευάλωτων προκειμένου να μην στερηθούν τις χαρές της κοινωνικής ζωής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και στη χώρα μας».

Σε συνέντευξή του, στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα που δείχνουν τη μείωση των αντισωμάτων μετά τους 6 μήνες και ταυτόχρονα πρόσφατα στοιχεία από το Ισραήλ και το Η.Β. που δείχνουν ότι η αναμνηστική τρίτη δόση έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στην περαιτέρω προστασία του πληθυσμού και του συστήματος υγείας. Και στις δύο χώρες χάρη στην υψηλή συμμετοχή των πολιτών στην τρίτη δόση τα κρούσματα και οι νοσηλείες είναι σε πτωτική πορεία. Γι’ αυτό και οι εμβολιασμένοι που έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη 2η δόση τους, και ανήκουν ειδικά στις ηλικίες άνω των 60 ετών, καλό είναι να σπεύσουν να κάνουν και την τρίτη δόση».

Προσθέτει ακόμη: «το Ισραήλ και η Γαλλία έχουν πάει ένα βήμα παρακάτω, συνδέοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε κλειστούς χώρους για τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες με την τρίτη δόση. Είναι ένα μέτρο προστασίας της υγείας των πιο ευάλωτων προκειμένου να μην στερηθούν τις χαρές της κοινωνικής ζωής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και στη χώρα μας».

Στο τραπέζι να γίνει υποχρεωτική η 3η δόση για τους άνω των 65 ετών


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση