GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ! «ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ» τα 4 κρούσματα της νέας μετάλλαξης στην Μποτσουάνα...

Μποτσουάνα αγάπη μου! Kαι τα 4 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Μποτσουάνα ήταν διπλωμάτες πλήρως εμβολιασμένοι για Covid19!  Σύμφωνα με όσα ...


Μποτσουάνα αγάπη μου! Kαι τα 4 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Μποτσουάνα ήταν διπλωμάτες πλήρως εμβολιασμένοι για Covid19! 



Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ανακοινωθέν της Προεδρίας της Covid19 Taske Force της Δημοκρατίας της Μποτσουάνα-Botswana: ”τα 4 κρούσματα μιας νέας παραλλαγής Covid19 γνωστής ως B.1.1.529 αναφέρθηκαν και καταγράφηκαν τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη 2021.Τα 4 κρούσματα ανιχνεύθηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που υποβλήθηκαν σε τεστ κι αποδείχθηκαν θετικοί στον SARS-COV-2 σε test ρουτίνας που πραγματοποιήθηκε πριν από το ταξίδι...Η προκαταρκτική αναφορά αποκάλυψη ότι και οι 4 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι για Covid19.” (σσ Φανταστείτε να ήταν πλήρως ανεμβολίαστοι τι θα είχε συμβεί πόσο θα είχε επιταχυνθεί κι ενταθεί ο στιγματισμός το πογκρόμ και η γκετοποίηση σε όλα τα επίπεδα των ανεμβολίαστων. Γι αυτό Μποτσουάνα αγάπη μου)

Ως προς τη δυναμική της νέας παραλλαγής οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η νέα παραλλαγή του Covid στην Μποτσουάνα διαθέτει «τρομακτικό» αριθμό μεταλλάξεων
αναφέρει η independent. Είναι επίσης αυτή η παραλλαγή πιο μεταδοτική από την Delta σύμφωνα με Νοτιο Αφρικανούς επιστήμονες και τις πρώτες μελέτες αναφέρει το francetvinfo.

Η αντοχή της παραλλαγής στο εμβόλιο είναι άγνωστη. Η αντοχή των εμβολίων σε αυτήν την παραλλαγή είναι άγνωστη.
Τα δύο της χαρακτηριστικά -πολλές μεταλλάξεις και μεγάλη μεταδοτικότητα- θέτουν τη διεθνή κοινότητα σε επιφυλακή. Αυτές οι δύο ιδιαιτερότητες μπορούν δυνητικά να κάνουν την παραλλαγή κυρίαρχη. Όπως συνέβη με την παραλλαγή Delta που ανακαλύφθηκε στην Ινδία και η οποία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μείωσε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της μετάδοσης της νόσου στο 40% αναφέρει το ίδιο μέσο.

Μια νέα παραλλαγή του Covid-19 έχει εμφανιστεί που έχει έναν «απίστευτα υψηλό» αριθμό μεταλλάξεων, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Εκφράζεται ο φόβος ότι το B.1.1529, ή η παραλλαγή της Μποτσουάνα – ένα παρακλάδι του B.1.1 – θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε την πραγματική αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων εμβολίων κατά αυτής της νέας παραλλαγής, Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες λένε ότι ανησυχούν για την ικανότητα του ιού να “παρακάμπτει μέρη του ανοσοποιητικού μας συστήματος”, δήλωσε ένας άλλος ερευνητής της ομάδας. Καθηγητής Richard Lessells. Όσο για τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων που θα μπορούσε να προκαλέσει ο ιός, «δεν έχουμε, μέχρι σήμερα, καμία γνώση για την παθογένεια αυτής της παραλλαγής γιατί υπάρχουν μόνο λίγα κρούσματα ακόμη», υπογράμμισε ο Olivier Véran, στη Brest.

Το Βελγικό Εθνικό Εργαστήριο λέει ότι η νέα παραλλαγή έχει σημαντικό πλεονέκτημα ανάπτυξης. “Αυτή η παραλλαγή θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει ένα νέο παγκόσμιο κύμα λοιμώξεων.” (NRL)

Σε δελτίο τύπου το Υπ. Υγείας της Αφρικανικής χώρας αναφέρει ότι ο νέος ιός ανιχνεύθηκε σε 4 ξένους υπηκόους που εισήλθαν στην Botswana στις 7 Νοέμβρη 2021 ως μέλη μιας διπλωματικής αποστολής. To κουαρτέτο βρέθηκε θετικό σε τεστ για κόβιντ στις 11 Νοέμβρη 2021 καθώς ετοιμάζονταν για την επιστροφή τους. Περαιτέρω γονιδιακή αλληλουχία που oδήγησε σε δείγματα επιβεβαίωσε τον ιό ως Β.1.1.529 στις 24 Νοέμβρη 2021. Άμεσα αποτελέσματα ερευνών που έγιναν έδειξαν ότι ο νέος ιός έχει πολλές μεταλλάξεις….




Αναφέρεται ότι οι διπλωμάτες προέρχονταν από την Άπω Ανατολή..

Τα περισσότερα από τα κρούσματα είναι στη Νότια Αφρική, όπου η πυκνότητα των μεταλλάξεων στη νέα παραλλαγή – που αναμένεται να μετονομαστεί σε “Nu” – έχει δημιουργήσει φόβους ότι μπορεί να είναι πιο μεταδοτική και καλύτερη ως προς την αποφυγή της ανοσίας του εμβολίου από προηγούμενες παραλλαγές.Η νέα παραλλαγή B.1.1.529, η οποία θα πρέπει σύντομα να ονομαστεί Nu (από το 13ο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου) από τον ΠΟΥ.

Και όμως πριν λίγο αιφνιδίως ο ΠΟΥ τον ονομάζει Ο όμικρον/Omicron που είναι το δέκατο πέμπτο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου.

Η Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα για την Εξέλιξη του ιού SARS-CoV-2 συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει όσα είναι γνωστά για την παραλλαγή B.1.1.529.
Ενημέρωσαν τον ΠΟΥ ότι θα έπρεπε να χαρακτηριστεί ως Παραλλαγή Αναφοράς.
Ο ΠΟΥ την ονόμασε Omicron, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ονομασίας και την δηλώνει ως ανησυχητική.
Ο Tulio de Oliveira, διευθυντής του Κέντρου Αντιμετώπισης Επιδημιών και Καινοτομίας της Νότιας Αφρικής, εκτιμά ότι τουλάχιστον 1.000 νέα κρούσματα COVID-19 ημερησίως στη χώρα ανήκουν στην παραλλαγή «Nu», καθώς υπερβαίνει την παραλλαγή Delta που ήταν προηγουμένως κυρίαρχη.Αυτή η παραλλαγή έχει έναν “εξαιρετικά υψηλό” αριθμό μεταλλάξεων και “μπορούμε να δούμε ότι έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα”, δήλωσε ο ιολόγος Tulio de Oliveira, του ερευνητικού ινστιτούτου Krisp, που υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο του Kwazulu-Natal, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου υπό την προεδρία του Υπουργείου Υγείας της Νότιας Αφρικής. «Ορισμένες μεταλλάξεις στο γενετικό προφίλ αυτής της παραλλαγής μπορούν να επηρεάσουν την πρωτεΐνη Spike που είναι το κλειδί για την είσοδο του ιού στο σώμα», διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, την Παρασκευή στη Βρέστη.

Η νέα παραλλαγή, B.1.1.529, έχει έναν «πολύ ασυνήθιστο αστερισμό μεταλλάξεων», με περισσότερες από 30 μόνο στην πρωτεΐνη ακίδας, σύμφωνα με τον Tulio de Oliveira, διευθυντή της πλατφόρμας KwaZulu-Natal Research and Innovation Sequencing Platform.Η παραλλαγή έχει ομοιότητες με τις παραλλαγές Lambda και Beta, οι οποίες σχετίζονται με μια έμφυτη διαφυγή της ανοσίας, δήλωσε ο Richard Lessells, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στην πλατφόρμα KwaZulu-Natal Research and Innovation Sequencing Platform αναφέρει το nytimes.

Προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχουν κρούσματα της παραλλαγής στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Sajid Javid μιλώντας στο κοινοβούλιο την Παρασκευή.

Η Jenny Harries, διευθύνουσα σύμβουλος της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου την αποκάλεσε την «πιο σημαντική παραλλαγή» που έχει συναντήσει μέχρι σήμερα.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους 1 κρούσμα εντοπίστηκε στο Βέλγιο. Ο Marc Van Ranst, Βέλγος ιολόγος: «γεγονός είναι ότι αυτή η παραλλαγή είναι πιθανώς ήδη παρούσα στην Ευρώπη σε πολύ περιορισμένο βαθμό».

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εντόπισε τρία ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής στη χώρα. Στο Χονγκ Κονγκ 2 κρούσματα. Το παλαιότερο δείγμα που δείχνει την παραλλαγή συλλέχθηκε στη Μποτσουάνα στις 11 Νοεμβρίου.

Ως τώρα ο νέος τύπος παραλλαγής του ιού έχει εντοπιστεί σε:



ΥΓ Ο τίτλος Μποτσουάνα αγάπη μου! είναι αναφορά στο γνωστό φιλμ ”Χιροσίμα αγάπη μου!” Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι τρομακτικές για τη δυναμική του ιού απευχόμαστε μια καταστροφή.

Επίσης φανταστείτε να ήταν πλήρως ανεμβολίαστοι κι όχι πλήρως εμβολιασμένοι οι 4 θετικοί διπλωμάτες στη νέα παραλλαγή που προδιαγράφεται πολύ επικίνδυνη τι θα είχε συμβεί πόσο θα είχε επιταχυνθεί κι ενταθεί ο στιγματισμός το πογκρόμ και η γκετοποίηση σε όλα τα επίπεδα των ανεμβολίαστων. Γι αυτό ξανά και ξανά Μποτσουάνα αγάπη μου!! Κατά τ’ άλλα και διπλωματικό θρίλερ….

DIMPENEWS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση