GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΧΡΙ τις 5 Δεκεμβρίου! Ο Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ «προσωρινός αρχηγός» στο ΚΙΝΑΛ...

Να αποφευχθούν οι κάλπες εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας και να μοιραστούν συναινετικά οι ρόλοι της εκπροσώπησης του ΚΙΝΑΛ μεταξύ των κοιν...


Να αποφευχθούν οι κάλπες εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας και να μοιραστούν συναινετικά οι ρόλοι της εκπροσώπησης του ΚΙΝΑΛ μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας φαίνεται να καταλήγουν τα στρατόπεδα των υποψηφίων προέδρων προκειμένου να μη δημιουργηθουν περαιτέρω εντάσεις ενόψει της  συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος. 

Με φόντο τις 35 μέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου
Η πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα και ουσιαστικά με φόντο τις 35 μέρες που απομένουν μέχρι τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, θα ασχοληθεί με την κάλυψη του ηγετικού κενού στην εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ.

Το θέμα δημιουργήθηκε όταν από τις δηλώσεις του Βασίλη Κεγκέρογλου δημιουργήθηκε σύγχυση για το αν ο Κώστας Σκανδαλίδης ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα καλύψει κοινοβουλευτικά εκ του θεσμικού του ρόλου το κενό που δημιουργηθηκε από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Μάλιστα τροφοδοτήθηκαν σενάρια επί σεναρίων για κάλπες και μεταβατική ηγεσία στην κοινοβουλευτική ομάδα μέχρι και ερμηνείες περί απόπειρας υποβάθμισης του ρόλου του Κώστα Σκανδαλίδη από την πλευρά Παπανδρέου.

Τελικώς μετά από συνεχείς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις φαίνεται να συμφωνήθηκε ότι η συμβιβαστική λύση που μπορεί να βρει σύμφωνους όλους είναι ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου να έχει την ευθύνη των «λειτουργικών ζητημάτων» της κοινοβουλευτικής ομάδας όπως πχ να την συγκαλεί σε συνεδρίαση, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Μιχάλης Κατρίνης ως δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα έχουν το βάρος της εκπροσώπησης του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή. Για παράδειγμα, αρμόδιος να εκπροσωπήσει το ΚΙΝΑΛ σε μια συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή θα είναι μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Στο κομματικό επίπεδο επίσης τα πράγματα είναι λυμένα καθώς το ρόλο του προεδρεύοντα παίζει ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Περί ονού σκιάς
Τα προηγούμενα 24ωρα υπήρξε μια παρασκηνιακή ένταση πάντως κάτι που έκανε τον Μανώλη Όθωνα που υπήρξε μέχρι το θάνατο της Φώφης Γεννηματά διευθυντής του πολιτικού της γραφείου να κάνει μια παρέμβαση προς κάθε κατεύθυνση τονίζοντας ότι είναι χωρίς αντικείμενο η συζήτηση για ρόλους στην κοινοβουλευτική ομάδα.

«Η συζήτηση περί ρόλων στην Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για 35 μέρες, γίνεται περί όνου σκιάς. Τώρα που «έφυγε η μαμά από το σπίτι», να (από)δείξουμε όλοι ότι έχουμε ενηλικιωθεί» έγραψε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Όθωνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση