GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ αναλυτικά στο ΦΕΚ! ΣΕ ΙΣΧΥ όλα τα νέα (περιοριστικά) μέτρα και 8.000 αστυνομικοί στους δρόμους...

Δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής το ΦΕΚ με τα νέα περιοριστικά μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους και τα οποία τίθενται σε ...


Δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής το ΦΕΚ με τα νέα περιοριστικά μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους και τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα  Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Νέα πραγματικότητα ξημέρωσε για τους ανεμβολίαστους πολίτες καθώς τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Μπαράζ ελέγχων

Από το πρωί του Σαββάτου 8.000 αστυνομικοί βγαίνουν για ελέγχους, ενώ τα πρόστιμα αναμένεται να είναι τσουχτερά τόσο για τους πελάτες παραβάτες όσο και για τους καταστηματάρχες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για μη τήρηση των μέτρων ανέρχεται στα 5.000 ευρώ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για «λουκέτο» 15 ημερών.

Οι χώροι διασκέδασης, τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα θα υπόκεινται σε σαρωτικούς ελέγχους, όπως και τα καταστήματα εστίασης, το λιανεμπόριο, τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ. Σε δεύτερο επίπεδο, οι έλεγχοι θα επικεντρώνονται σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και κομμωτήρια.

Στο νέο ΦΕΚ, που έχει ισχύ έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου και ώρα 06:00, διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι οι αγορές όσων δεν διαθέτουν test θα γίνονται με click away, δηλαδή τηλεφωνικά ή διαδικτυακά και οι παραγγελίες θα παραλαμβάνονται από το εκάστοτε κατάστημα, χωρίς ραντεβού.

Πιο συγκεκριμένα:
Μόνο με αρνητικό rapid ή PCR τεστ θα μπορούν να πηγαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε μεικτούς χώρους εστίασης, καταστήματα λιανεμπορίου, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Ελεύθερη είσοδος για ανεμβολίαστους προβλέπεται μόνο σε καταστήματα τροφίμων, εκκλησίες και φαρμακεία.

Τι ισχύει για τα παιδιά στην εστίαση
Με self-test θα μπορούν να εισέρχονται σε χώρους διασκέδασης, κομμωτήρια και λιανεμπόριο παιδιά και έφηβοι μέχρι 18 ετών.

Τι ισχύει για ναούς και μοναστήρια
Η Ιερά Σύνοδος  απηύθυνε σύσταση για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όπως του εμβολιασμού αλλά και της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων για τους ανεμβολίαστους.

Σημειώνεται ότι ένα ολόκληρο παρασκήνιο με τηλεφωνήματα από το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση οδήγησε στην έκδοση εγκυκλίου από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο με την οποία οι ιεράρχες καλούν τους ιερείς και τους πιστούς πρώτον να εμβολιαστούν και δεύτερον να υποβάλλουν τους εαυτούς τους σε τεστ πριν μεταβούν σε μια εκκλησία για να προσευχηθούν.
Δείτε εδώ όλο το ΦΕΚ 


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση