GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΗΜΕΡΑ η Black Friday! Γιατί ονομάστηκε έτσι και τι να κάνετε για να μην σας πιάσουν κορόιδα...

Η Black Friday ή Μαύρη Παρασκευή είναι μία αμερικανική παράδοση, που έχει διεισδύσει για τα καλά στην αγορά της Ελλάδας από το 2016! Τι είνα...


Η Black Friday ή Μαύρη Παρασκευή είναι μία αμερικανική παράδοση, που έχει διεισδύσει για τα καλά στην αγορά της Ελλάδας από το 2016!

Τι είναι η Black Friday;
Είθισται, τη μέρα αυτή, το λιανικό εμπόριο να κάνει “εξωπραγματικές” προσφορές. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που οι εικόνες με ουρές ανθρώπων έξω από τα καταστήματα, κατακλύζουν τα social media.Η ημερομηνία της Μαύρης Παρασκευής ή Black Friday καθορίζεται με βάση τις Ευχαριστίες στην Αμερική. Για την ακρίβεια, ως Black Friday έχει καθιερωθεί η πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες. Έτσι, λοιπόν, φέτος είμαστε όλοι συντονισμένοι και αναμένουμε τη Μαύρη Παρασκευή στην Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου 2021. Βέβαια, δεδομένου του κορονοϊού, καλό είναι να μη συνοστιστούμε στα μαγαζιά. Άλλωστε, υπάρχουν τόσα e-shop εκεί “έξω”, από τα οποία μπορούμε να ψωνίσουμε από την άνεση του καναπέ μας και χωρίς ανασφάλεια για την υγεία μας!

Γιατί ονομάζεται έτσι η Μαύρη Παρασκευή;
Η αλήθεια είναι, ότι κατά καιρούς έχουν δοθεί διάφορες εξηγήσεις για αυτή την ιδιαίτερη ονομασία. Σύμφωνα με κάποια στοιχεία, ο όρος αυτός προέρχεται από τη Φιλαδέλφεια. Όπως προείπαμε η Μαύρη Παρασκευή είναι η Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες, η οποία μάλιστα έχει καθοριστεί και ως η αρχή της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Παράλληλα, αποτελεί αργία για πολλούς εργαζόμενους. Όλα τα παραπάνω συντέλεσαν σε μία αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων, ιδιαίτερα ενοχλητική για τους πεζούς. Έτσι, ονόμασαν την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, Μαύρη Παρασκευή ή αλλιώς Black Friday.

Mία άλλη εκδοχή, υποστηρίζει ότι η Μαύρη Παρασκευή ονομάστηκε ως τέτοια καθώς αποτελούσε το χρονικό σημείο, από το οποίο και μετά αυξάνονταν τα κέρδη στο λιανικό εμπόριο. Στην αμερικανική αργκό, το σημείο αυτό δηλώνεται με τη φράση “in the black”. Έτσι, η Παρασκευή αυτή ονομάστηκε “Black Friday”.

Τι είναι η Cyber Monday;
Η Cyber Monday είναι μία επέκταση της Black Friday, που δεν διαρκεί μόνο μία μέρα, αλλά μία ολόκληρη εβδομάδα, με μεγάλες προσφορές για αγορές μέσω του διαδικτύου.

Black Friday… προετοιμασία
Ανήμερα της Μαύρης Παρασκευής, επικρατεί ένας πανικός, καθώς οι περισσότεροι, χωρίς δεύτερη σκέψη, ψωνίζουν ό, τι βρουν. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να έχει πραγματοποιηθεί μία προετοιμασία, για να μην υποπέσει κανείς σε παγίδες.

Πώς να μην σας πιάσουν… κορόιδα
Όταν μπείτε στο κατάστημα και δείτε τις τιμές πρέπει να ψάξετε σε συγκρητικές ελληνικές ιστοσελίδες όπως το skroutz.gr και το bestprice.gr για να δείτε αν όντως οι τιμές είναι χαμηλές διότι τις περισσότερες φορές δεν… είναι!

Επίσης πρέπει να προσέξετε το μοντέλο ή την χρονολογία του προϊόντος που θα αγοράσετε. Πολλές φορές σε προσφορές βγαίνουν τα παλαιότερα μοντέλα πχ τηλεοράσεις κ.ά

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση