GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ! Οι καταστηματάρχες της Πάτρας αντιδρούν στα νέα μέτρα και οργανώνουν υπαίθριο πάρτι...

Ήρθε η ώρα να πληρώσει άλλος τις ελλείψεις του συστήματος υγείας και όχι η εστίαση, ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να λειτουργήσει υπεύθυνα και να δ...


Ήρθε η ώρα να πληρώσει άλλος τις ελλείψεις του συστήματος υγείας και όχι η εστίαση, ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να λειτουργήσει υπεύθυνα και να δώσει μια μόνιμη λύση, αναφέρει ο Σύλλογος...


Ο ΣΚΕΑΝΑ – Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Αχαΐας αναφέρει σε ανακοίνωση του που ξεκινά μ’ ένα γνωστό στίχο από τραγούδι που λέει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, «Ελλάς – Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με εμάς;», ότι «από την αρχή της πανδημίας προασπίστηκε την δημόσια υγεία και στήριξε με απόλυτη ευθύνη όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προτρέποντας τα μέλη του με συνεχείς ανακοινώσεις και συστάσεις για την απαρέγκλιτη τήρησή τους.

Στήριξε με δηλώσεις του τους εμβολιασμούς.
Ήρθε η ώρα όμως να πληρώσει άλλος τις ελλείψεις του συστήματος υγείας και όχι η εστίαση. Ήρθε η ώρα, η Κυβέρνηση να λειτουργήσει υπεύθυνα και να δώσει μια μόνιμη λύση. Τα συνεχή lock down δεν είναι λύση!».Ο ΣΚΕΑΝΑ συνεχίζει η ανακοίνωση, θα καλέσει τα μέλη του, στο πρώτο υπαίθριο «ανεξέλεγκτο» πάρτι που θα γίνει, με την ανοχή της πολιτείας, πρώτον στην συμμετοχή τους σε αυτό, με πανό «Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ»

και δεύτερον στην κανονική λειτουργία των μαγαζιών από την επόμενη μέρα (μουσική και ελεύθερο ωράριο) λειτουργώντας πάντα συντεταγμένα και με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ειλημμένη απόφαση είναι το κλείσιμο της εστίασης τη Δευτέρα στην Πάτρα

Την κινητοποίηση του ΣΚΕΑΝΑ, απέναντι στα νέα μέτρα που ελήφθησαν για το χώρο λόγω πανδημίας αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι, ενώ στόχος είναι την ημέρα της απεργίας, να μην υπάρχει ούτε καφές στο χέρι.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Γιάννης Σπυρόπουλος, Πρόεδρος του του Συλλόγου Καταστημαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, «τη Δευτέρα πάμε για γενικό κλείσιμο. Αυτό είναι κάτι που μπορώ να το πω αν και ακόμα δεν έχουμε λάβει όλες μας τις αποφάσεις. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλους συλλόγους της Ελλάδας. Θα προσπαθήσουμε να τους κινητοποιήσουμε και επειδή δεν θα προλάβουν να μας ακολουθήσουν, όταν θα κινητοποιηθούν άλλοι σύλλογοι ανά την Ελλάδα, ο ΣΚΕΑΝΑ θα είναι μαζί τους.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τοπικοί κλάδοι που θέλουν να είναι μαζί μας, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμο, θα το πουν οι ίδιοι. Ως ΣΚΕΑΝΑ λέμε ότι η απόφαση για κλειστή εστίαση τη Δευτέρα, είναι ειλημμένη. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και πάμε για γενική απεργία. Στόχος να μην λειτουργεί τίποτα, ούτε το take away».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, ο ΣΚΕΑΝΑ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Σε ανακοίνωση του ο ΣΚΕΑΝΑ – Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας εκφράζει την έκδηλη αγωνία του για την κατάσταση που επικρατεί με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών και υπογραμμίζει πως 2 χρόνια τώρα ότι ζήτησε και αποφάσισε η κυβέρνηση για την προστασία από τον covid το έκαναν. Ωστόσο διερωτώνται απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση για πόσο η εστίαση θα αντέχει να σηκώνει το βάρος της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας.

Το κείμενο του ΣΚΕΑΝΑ αναλυτικά έχει ως εξής:

Δύο χρόνια, Κύριοι της Κυβέρνησης,

Ζητήσατε εμβόλια, είπαμε ναι

Ζητήσατε μάσκες και μέτρα στα μαγαζιά μας, είπαμε ναι

Ζητήσατε αποστάσεις, είπαμε ναι

Μας αναγκάσατε να γίνουμε ελεγκτικοί μηχανισμοί και να αστυνομεύουμε τα ίδια μας τα μαγαζιά, το κάναμε.

Μας αναγκάσατε να έχουμε smartphone, tablet και internet στις επιχειρήσεις μας για να μπορούμε να εκτελούμε τους ελέγχους, το κάναμε.

Μας ζητήσατε να εφαρμόσουμε κοινωνικό διαχωρισμό στους πελάτες μας, σε εμβολιασμένους και μη, το κάναμε.

Τώρα μας ζητάτε να τους αποκλείσουμε και από τους εξωτερικούς χώρους, ζητώντας rapid test, κάνοντας μας σχεδόν απαγορευτικούς και μειώνοντας μας κι άλλο το εν δυνάμει πελατολόγιο μας.

Εφόσον λοιπόν επιβάλλετε τεστ στον κόσμο για να διασκεδάσει, να ξεχαστεί και να περάσει όμορφα, ας εφαρμοστεί τουλάχιστον το μέτρο αυτό, με την δυνατότητα που δίνει και για τους εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα με όλους τους περιορισμούς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το κύμα αυξήσεων στην ενέργεια, την μετακίνηση, το κόστος υλικών, τα τρόφιμα, τα υλικά συσκευασίας καθώς επίσης και τα υπέρογκα πρόστιμα.

Για πόσο πιστεύετε ότι η εστίαση αντέχει να σηκώνει το βάρος της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας;

Έχετε αναλογιστεί πόσα ήταν τα έσοδά σας από την ημέρα επαναλειτουργίας της εστίασης;

Έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί όταν θα αρχίσουν οι επιχειρήσεις να πτωχεύουν η μία μετά την άλλη καθώς και τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων που θα προκύψουν;

Έχετε αναλογιστεί το μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που έρχεται;


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση