GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! Βγαίνουν στο δρόμο οι αγρότες της Μαγνησίας...

Μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 7/10 τα ΔΣ των τεσσάρων Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας συζητήθηκαν και τέθηκαν τα εξής ζητήματα, ό...



Μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 7/10 τα ΔΣ των τεσσάρων Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας συζητήθηκαν και τέθηκαν τα εξής ζητήματα, όπως αυτά αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση:
 «Έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια από τις πλημμύρες του 2018 και πάνω από ένας χρόνος πέρασε από τις καταστροφικές πλημύρες του Ιανού παρ’ όλες τις υποσχέσεις, τα όποια έργα έγιναν είναι μόνο μπαλώματα και πέρα από τις ανάγκες του λαού μας.

Αποκαλύφθηκε η ηθελημένη διαχρονική ανικανότητα όλων των κρατικών φορέων (κυβερνήσεων, περιφέρειας, δήμοι) αφού δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για αντιπλημμυρικά, εγγειοβελτιωτικά, αποστραγγιστικά, αρδευτικά έργα, καθώς και αντισεισμικής θωράκισης. Γι’ αυτό αμέσως μετά ξαναζήσαμε νέες πλημμύρες ενώ ταυτόχρονα μέσα στο καλοκαίρι έμειναν απότιστες καλλιέργειες λόγω έλλειψης νερού.

Εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες της Μαγνησίας που έχουμε χτυπηθεί επανειλημμένα από τα καιρικά φαινόμενα στις παραγωγές μας αλλά και στις κατοικίες μας θα δυναμώσουμε τον αγώνα και θα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 6/11/2021 στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα καλούμε τους αγρότες να παλέψουν μαζί μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Άμεσα μέτρα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης στο ύψος των αναγκών μας και με επαρκή χρηματοδότηση για αυτά.
Να κατασκευαστεί κλειστό κύκλωμα άρδευσης για τις ανάγκες όλου του Νομού και την εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης και ύδρευσης. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Να καταργηθεί το περιβαλλοντικό τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.
Να γίνουν άμεσα όλα τα αναγκαία και απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα προστασίας των αγροτικών καλλιεργειών και αγροτικής οδοποιίας, καθώς και όλα τα έργα υποδομής, φράγματα σε ρέματα, να ολοκληρωθεί η λιμνοδεξαμενή του Ξηριά. Πλήρης αποκατάσταση σπιτιών, σχολείων και υποδομών με ευθύνη του κράτους.
Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχει πληγή η παραγωγή τους από φυσικές καταστροφές η νόσους. ΝΑ αλλάξει εδώ και τώρα ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ. Ασφάλιση και αποζημίωση της παραγωγής και του κεφαλαίου στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στο 100% όλων των ζημιών από όλες τις αιτίες χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κανένα αποκλεισμό πληγέντα
Άμεσα μέτρα στήριξης του Δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμού μηχανημάτων.
Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών μέχρι την αποζημίωση τους για τις ζημιές τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση