GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι Κοσοβάροι μιλούν για Μεγάλη Αλβανία, αλλά οι Σέρβοι απαγορεύεται να μιλούν για "Σερβικό Κόσμο"...»

Βελιγράδι. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς θα αποστείλει μια καυστική επιστολή στις Βρυξέλλες καλώντας τους Ευρωπαίους αξιωματούχ...



Βελιγράδι.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς θα αποστείλει μια καυστική επιστολή στις Βρυξέλλες καλώντας τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να απαντήσουν στις ανοιχτές δηλώσεις του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι, για την ενοποίηση Κοσσυφοπεδίου-Αλβανίας, ανέφερε η εφημερίδα του Βελιγραδίου Informer.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναρωτιέται γιατί δεν δέχτηκαν το Βελιγράδι όταν μιλούσε για τον «σερβικό κόσμο».

«Πώς είναι δυνατόν ο Αλμπίν Κούρτι να μιλά συνεχώς για την ένωση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, και μάλιστα ανοιχτά, χωρίς κανείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιδρά σε αυτό;!
Αυτό σημαίνει ότι θα σιωπήσουν αν κάποιος από το Βελιγράδι αρχίσει να μιλά για ενοποίηση (των Σέρβων);
Με ποια αρχή επιτρέπονται τα πάντα στους Αλβανούς και όλα απαγορεύονται στους Σέρβους;»!

Αυτό δήλωσε δημόσια ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιστολή στις Βρυξέλλες κατά την επιστροφή του από το Σότσι, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Βούτσιτς είπε ότι ήταν έτοιμος να ζητήσει εξηγήσεις για το αν αυτό σημαίνει ότι οι Σέρβοι δεν δικαιούνται τα ίδια πρότυπα.

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι οι «πρώτες θετικές εκπλήξεις» όσον αφορά τον εξοπλισμό του σερβικού στρατού θα προβληθούν σε 15 ημέρες και ότι οι πολίτες θα μπορούν να δουν «μεγάλες εκπλήξεις» μέχρι τον Μάρτιο.

«Η Σερβία θα έχει έναν ασύγκριτα πιο αποτελεσματικό, ταχύτερο, καλύτερα εξοπλισμένο και ένοπλο στρατό από ό,τι είχε ποτέ. Οι πολίτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Ρωτήσαμε γιατί κάποιος αγόρασε Patriot, οβίδες, ελικόπτερα Helfire; Είμαι πεπεισμένος ότι η Κροατία εξοπλίζεται λόγω της Αυστρίας, ότι δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Ήμασταν σιωπηλοί, παρακολουθούσαμε τα πάντα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό. Έχετε το δικαίωμα να οπλιστείτε, αλλά μη μας πείτε πώς πρέπει να είμαστε γυμνοί και ξυπόλητοι», εξήγησε ο Βούτσιτς.
focus-news.net
The Hellenic Information Team 




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση