GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΟΣ με τις παρακολουθήσεις "αντιεμβολιαστών": «Να κληθεί ο Διοικητής της ΕΥΠ στη Βουλή...»

Να κληθεί άμεσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά όσα είδαν το φως της δημοσι...


Να κληθεί άμεσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις παρακολουθήσεις πολιτών, δημοσιογράφων, δικηγόρων και αντιεμβολιαστών, το οποίο μάλιστα επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. 

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κλήση του διοικητή της ΕΥΠ διατυπώθηκε με επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάση Μπούρα από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν, δηλαδή τους Γιώργο Κατρούγκαλο, Νίκο Βούτση, Σπύρο Λάππα, Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Παύλο Πολάκη.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους τονίζουν πως όπως προκύπτει από δημοσιεύματα «η ΕΥΠ παρακολουθεί απλούς πολίτες και ενημερώνει για τις κινήσεις τους τον ίδιο τον πρωθυπουργό». Για τον λόγο αυτό σημειώνουν «ο διοικητής της ΕΥΠ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι και δημοσιογράφοι έχουν μπει στο στόχαστρο της υπηρεσίας του, γιατί ζητά την καταγραφή του ιδεολογικού υποβάθρου και προσωπικών στοιχείων διαμαρτυρομένων πολιτών, γιατί πρέπει να παρακολουθείται όποιος υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών και ποια απειλή για τη δημόσια ασφάλεια αποτελεί ένα 12χρονο προσφυγόπουλο που έφτιαξε σκίτσο που δημοσιεύτηκε».

Θυμίζουμε ότι ο Παναγιώτης Κοντολέων είχε διοριστεί στην θέση του διοικητή της ΕΥΠ τον Αύγουστο του 2019 με ειδική ρύθμιση που προβλέπονταν στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος το πρώτο νομοσχέδιο δηλαδή που ψηφίστηκε μετά την ανάδειξη της σημερινής κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τότε είχε μιλήσει για τον «εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Κοντολέοντα, ο οποίος, αφού δεν διαθέτει πτυχίο και άρα δεν κάλυπτε τα προσόντα που έθετε ο νόμος για να γίνει Διοικητής, τόσο το χειρότερο για το νόμο».

1 σχόλιο

  1. ΝΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΤΙ ΚΑΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΜΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΑΤΕ ΧΟΥΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ.
    ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ Η ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΔΩΡΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ, ΑΛΛΟΣ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΟ, ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση