GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημιουργία μιας νέας ανθρώπινης ταυτότητας...

Της Ιωάννας Υψηλάντη Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα της αντιπαράθεσης και του κοινωνικού διχασμού με αφορμή τον...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα της αντιπαράθεσης και του κοινωνικού διχασμού με αφορμή τον... ιό, αφήνοντας στο απυρόβλητο, τους βασικούς υπεύθυνους, τόσο για την κατασκευή αυτού του ιού, όσο και για τον παγκόσμιο χειρισμό αντιμετώπισης του.
Σύμφωνα με όσα έχουν εφαρμοστεί, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου, έχουμε όλοι διακρίνει ότι εξελίσσεται ένα σχέδιο κοινωνικού ελέγχου, που επιβάλλεται, σταδιακά με υγειονομικούς, αλλά και περιβαλλοντολογικούς περιορισμούς, σαν μέσο επίτευξης μιας νέας συνοχής και διαχειρισιμότητας, κυρίως, στις δυτικές κοινωνίες. Είναι εξαιρετικά εξατομικευμένες και προσανατολίζονται στην δημιουργία μιας νέας ανθρώπινης ταυτότητας.
Αλλά ποιας ταυτότητας;;
Για παράδειγμα, ο κορωνοϊός, ως κοινή απειλή, συσπειρώνει τις κοινωνίες και ταυτόχρονα τις ισοπεδώνει. Όλοι είμαστε ίσοι μπροστά στον ιό. Και οι αριστεροί και οι δεξιοί και οι φεμινίστριες και οικολόγοι και οι τρανσέξουαλ και οι στρέιτ και οι μαύροι και οι άσπροι. Η προσωπική μας ταυτότητα δεν είναι σημαντική, μπροστά στην απειλή της αρρώστιας. Είμαστε όλοι ασθενείς, είτε πραγματικοί, είτε εν δυνάμει.
Δεν υπάρχουν υγιείς πολίτες, που δεν αισθάνονται συμπτώματα. Θεωρούνται κρυφοί μεταδότες. Όλοι θα πρέπει να εφαρμόζουν τις πρακτικές της ιατρικής παρακολούθησης, ελέγχου και παρέμβασης (τουλάχιστον εμβόλιο).
Έτσι, εμείς οι ασθενείς παραχωρούμε το αποκλειστικό δικαίωμα, σε κάποιον άλλον, γιατρό, κυβέρνηση, να παίρνει αποφάσεις, για μας. Αν δεν το κάνουμε, είμαστε "ψεκασμένοι", "φασίστες" και "ανεύθυνοι". Δεν πρέπει να κάνουμε ερωτήσεις, ν΄αντιπαραθέτουμε επιχειρήματα. Αυτοί μας φροντίζουν!
Η φιλελεύθερη ιδεολογία προϋποθέτει την απόρριψη κάθε είδους ταυτότητας. Έθνους, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού και τελικά ανθρώπινης. Οι νέες ταυτότητες είναι θολές και διευρυμένες. Για παράδειγμα, η εθνική ταυτότητα παραχωρεί την θέση της στο "ανθρώπινο". Οικουμενική διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου, αλλά ως έννοια, ήδη, χωρίς δικαιώματα.
Και ο όρος "ασθενής" είναι εξαιρετικά βολικός, για την περιγραφή μιας νέας, αυτής, της ταυτότητας. Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει. Άνθρωποι, γάτες, σκύλοι. Δεν χρειάζεται να είσαι άνθρωπος, για ν΄αρρωστήσεις! Ούτε έχει σημασία η καταγωγή ή το φύλο σου.
Έτσι ο "ασθενής" αντικαθιστά το "άτομο".
Ο ασθενής θα υποφέρει και από τις συνέπειες της "κλιματικής αλλαγής", αφού για την καταπολέμηση της θα χρειαστούν νέοι περιορισμοί. Άνθρωπος και Φύση υποφέρουν μαζί. Ανθρώπινο και μη, συγχωνεύονται σ΄ένα κάτι, που πάσχει. Και μια χορωδία "ειδικών" καθορίζει τι και πώς πρέπει να πράξουμε, για να θεραπεύσουμε την Γη, που κι αυτή ασθενεί, παγκοσμίως.
Κάπως έτσι, λοιπόν, η υπομονή, η παθητικότητα και ο χειρισμός, χωρίς αντιρρήσεις, γίνεται το κύριο χαρακτηριστικό της ελεγχόμενης πλειοψηφίας, στο παγκόσμιο σύστημα.
Αυτά και καλά ξυπνητούρια!


- Τεστ κάθε μέρα, μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα, ανυπάκουοι!

1 σχόλιο

  1. Λιακόπουλο γιατί δεν διάβασες;;; ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΓΚΕΛΟ ο δημοσιογράφος με όσα άκουσε – ΒΙΝΤΕΟ
    .
    https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/liakopoylo-giati-den-diavases-emeine/

    -------------------

    ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ - ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΡΕΑΤΑ

    https://oimaskespeftoun.blogspot.com/2021/11/blog-post_90.html

    ΑΝΤΕ ,ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ



    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση