GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΕΞΕΓΕΡΣΗ από την Νότια Αφρική»: «Μας τιμωρούν που ανιχνεύσαμε τη μετάλλαξη Όμικρον!»

Τα βέλη της κατά χωρών που επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον εξαπολύει η Νότια Αφρική. Η Νότια...



Τα βέλη της κατά χωρών που επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον εξαπολύει η Νότια Αφρική.

Η Νότια Αφρική στρέφει τα πυρά της στις χώρες που επέβαλαν άμεσα σκληρά μέτρα στις μετακινήσεις πολιτών έπειτα από την ανίχνευση της μετάλλαξης Όμικρον.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής επισημαίνει πως αντί να επιδοκιμάζεται που εντόπισε τη νέα μετάλλαξη, ουσιαστικά, τιμωρείται.
«Η εξαιρετική επιστήμη πρέπει να επικροτείται και όχι να τιμωρείται», ανέφερε το ΥΠΕΞ, καταγγέλλοντας τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις από και προς τη χώρα.

«Οι απαγορεύσεις είναι σαν τιμωρία της Νότιας Αφρικής για την προηγμένη ικανότητά της να ανιχνεύει γρήγορα νέες παραλλαγές» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με το AFP.
Παράλληλα, αφήνει και αιχμές, λέγοντας πως η οργανωμένη αντίδραση ήταν εντελώς διαφορετική όταν ανακαλύφθηκαν νέες παραλλαγές σε άλλα μέρη του κόσμου.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η Όμικρον έχει υψηλότερο κίνδυνο επαναμόλυνσης από προηγούμενα στελέχη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε την Παρασκευή ότι η νέα παραλλαγή εξετάζεται ως «ανησυχητική».
Κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενός στο Βέλγιο. Ύποπτα ύποπτα κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης στη Γερμανία και την Τσεχία.
Η νέα παραλλαγή έχει επίσης εντοπιστεί στη Μποτσουάνα (από όπου πήρε και την αρχική ονομασία της), το Χονγκ Κονγκ και το Ισραήλ.


1 σχόλιο

  1. Ετσι ειναι παλληκαρια.Αμα εισαι στο 7%,οπως και η Ινδια,πώς θα κερδισει η μπικ φαρμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση