GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΑΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗΣ... πανικοβάλει την παγκόσμια ελίτ!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Η ελευθερία [...] είναι η δυνατότητα της αμφιβολίας, της δυνατότητας να κάνεις λάθη, της ευκαιρίας για αναζήτ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η ελευθερία [...] είναι η δυνατότητα της αμφιβολίας,
της δυνατότητας να κάνεις λάθη, της ευκαιρίας για αναζήτηση,
των νέων βιωμάτων...  Λέμε όχι σε... οποιαδήποτε εξουσία:
λογοτεχνική, καλλιτεχνική, θρησκευτική, κοινωνική,
αλλά και πολιτική
».
Ινιάτσιο Σιλόνε
(Secondino Tranquilli), "Vino e pane" ("Κρασί και ψωμί"), 1938.
Γραμμένο στην εξορία από τον Ιταλό συγγραφέα, δημοσιογράφο και πολιτικό... από τους ιδρυτές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας (1921)

«Ένας ειρηνιστής λιμενεργάτης πάει και κάθεται σε ένα παγκάκι: τον μαζεύει η αστυνομία, τον απομακρύνει και τον διώχνει από την πόλη.
Μια τηλεοπτική μετάδοση που ακολουθεί δίνει χώρο, για πρώτη φορά εδώ και μήνες, σε δεδομένα δυσμενή για την κυβερνητική αφήγηση: κοινοβουλευτικές προτάσεις της πλειοψηφίας για να απαιτήσουν κυρώσεις.
Ένας ιστορικός και γνωστός εκλαϊκευτής εκφράζεται ενάντια σε έναν πρόσφατο νόμο: δημόσιες δυσφημίσεις, καταδίκη μνήμης (damnationes memoriae), μέχρι στο αίτημα ανάκλησης των υφιστάμενων συμβάσεων με την τηλεόραση.
Εντάξει, ας μην το πούμε δικτατορία που τρομάζει ο κόσμος, ας το πούμε "Γκούφυ" που προκαλεί μεγάλη ευφθημία.
Αλλά θα παραδεχτείτε ότι ο Γκούφυ θα ήθελε πραγματικά ένα χάος, σε εκείνους τους κυρίους με στρατιωτικές φορεσιές που ξεφώνιζαν τα πλήθη από τα μπαλκόνια.
»
Έτσι περιγράφει ο Andrea Zhok, Ιταλός φιλόσοφος και ακαδημαϊκός, καθηγητής Φιλοσοφικής Ανθρωπολογίας και Ηθικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, την "απομάκρυνση" του συνδικαλιστή λιμενεργάτη της Τεργέστης από την Πλατεία του Λαού της Ρώμης, την άσκηση δίωξης για μη εξουσιοδοτημένη διαμαρτυρία, το διάταγμα απέλασης του από την αιώνια πόλη και την επιβολή απαγόρευσης εισόδου στη Ρώμη για ένα έτος!
Ο λιμενεργάτης Stefano Puzzer κρατήθηκε για 5 ολόκληρες ώρες στο αστυνομικό τμήμα σαν να ήταν εγκληματίας, αλλά του συμπεριφέρθηκαν ευγενικά οι αστυνομικοί, όπως δήλωσε.
Είχε πάει ειρηνικά στη Ρώμη για να ζητήσει την απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματα των λιμενεργατών, μετά τη συνάντηση του Συνδικάτου με τον υπουργό Patuanelli, απεσταλμένο από την κυβέρνηση Ντράγκι στην Τεργέστη, ο οποίος δεσμεύτηκε για απαντήσεις την Τρίτη 26 Οκτώβρη.
Κατόπιν η κυβέρνηση μετέθεσε την απάντηση προς το Συνδικάτο των λιμενεργατών για την Πέμπτη 28 Οκτώβρη.
Πέρασαν οι προθεσμίες και η κυβερνητική σιωπή "έσπασε" με την απόφαση του Δημάρχου της Τεργάστης και του Νομάρχη για: "Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην πόλη της Τεργέστης μέχρι 31 Δεκέμβρη 2021, λόγω εξάπλωσης των κρουσμάτων".

 


Ειρηνικά σε ένα παγκάκι της Πλατείας του Λαού στη Ρώμη, ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου των Λιμενεργατών της Τεργέστης ανέμενε μια απάντηση.
Αυτό πυροδότησε μια πρωτοφανή αντίδραση της κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού τραπεζίτη Ντράγκι (δεν έχει εκλεγεί) και της κυβέρνησής του, στην οποία συμμετέχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις (η όλη αριστερά, η δεξιά κι η ακροδεξιά, το κίνημα 5 αστέρων... για να σώσουν τον ιταλικό λαό).
Ο φόβος και ο τρόμος που πνέει αυτές τις μέρες στα ανώτερα επίπεδα εξουσίας της Ιταλίας: Τους τρομοκράτησε ένας ειρηνικός συνδικαλιστής λιμενεργάτης, ένας αχθοφόρος του λιμανιού της Τεργέστης!
Ο Stefano Puzzer έκανε μια απλή, αλλά μεγαλειώδη κίνηση: «Αφού μας υποσχέθηκαν μια απάντηση που δεν έφτασε ποτέ, θα πάω στη Ρώμη και θα κάτσω στην πλατεία να περιμένω». Η παρουσία του ειρηνικού λιμενεργάτη στην Πλατεία του Λαού ήταν ένα τεράστιο χαστούκι στην πολιτική εξουσία των δειλών: Τρόμος και φόβος απέναντι σ' ένα καλοκάγαθο άντρα που μισεί τη βία.
Γιατί τρέμουν τον λιμενεργάτη;
Γιατί τους τρομοκρατεί μια πλατεία που τραγουδάει και χορεύει;
Γιατί δεν μπορούν να διεισδύσουν οι εγκάθετοι της εξουσίας, οι προβοκάτορες του καθεστώτος;
 
«Ένας νέος φασισμός δημιουργείται στη θέση του παλαιού κληρικό-φασισμού,
ένας τεχνητός φασισμός ο οποίος θα... μπορούσε να πραγματοποιηθεί
μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός»
Pier Paolo Pasolini

Ποιος είναι ο Stefano Puzzer, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου των λιμενεργατών της Τεργέστης που αναστατώνουν την Ιταλία, ξεφτιλίζουν τα παραδοσιακά συνδικάτα της υποταγής κι υποτέλειας;
Ο Stefano Puzzer είναι 45 ετών, τελειόφοιτος της Γ' Γυμνασίου, χειριστής γερανών στο επάγγελμα, λιμενεργάτης στο λιμάνι της Τεργάστης.
Η συνδικαλιστική του δράση δεν είναι των τελευταίων μηνών, αλλά πηγαίνει πίσω στο χρόνο. Είναι εκπρόσωπος Τύπου της CLPT εδώ και έξι χρόνια (τα αυτόνομα συνδικάτα που κυριαρχούν πλέον στους εργασιακούς χώρους της Ιταλίας). Μεταξύ των συναδέλφων του είναι γνωστός ως «Τσίτσιο», για τη στιβαρή του σωματική διάπλαση και την προθυμία του να βοηθήσει τους άλλους. Παντρεμένος, με ένα παιδί, αυτοπροσδιορίζεται θρησκεύομενος Καθολικός. Νεαρός αγωνίστηκε στις ποδοσφαιρικές ομάδες νέων της Τριεστίνας, παίζοντας ως μέσος. Το πάθος του για το ποδόσφαιρο τον ακολουθεί ως σήμερα και είναι οπαδός της Ίντερ.
Ένας από τους 1.000 εργαζόμενους λιμενεργάτες (600 εμβολιασμένοι και 400 ανεμβολίαστοι), πλήρως εμβολιασμένος με "προσωπική επιλογή", ο ίδιος στρατεύτηκε εναντίον του "πιστοποιητικού εμβολιασμένου" (green pass) και της επιβολής του στους χώρους εργασίας.
Επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία, σε όλους τους τόνους, ότι δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει έστω και «έναν αδερφό εργάτη» έξω από το λιμάνι, μόνον και μόνον επειδή δεν είναι εμβολιασμένος και, επομένως, χωρίς "πιστοποιητικό εμβολιασμένου". Απέρριψε μαζί με ολόκληρο το Συνδικάτο τη «διαμεσολάβηση» των δωρεάν ταμπόν (από τα συνδικάτα των εργατοπατέρων της Ρώμης με σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης), ώστε να τελειώσει ο αγώνας τους, γιατί κάτι τέτοιο θα αντιπροσώπευε διακρίσεις σε βάρος άλλων Ιταλών εργαζομένων.
Εμβολιασμένος ναι, αλλά και είδωλο, σύμβολο των "no vax". Το κίνημα των λεγόμενων "ανεμβολίαστων" τον έχουν προσθέσει στο πάνθεον των ειδώλων τους.

Το γαλήνιο πρόσωπο αυτού του γαλανομάτη λιμενεργάτη με την έντονη τοπική προφορά της Τεργέστης,
τραβάει ευθεία χωρίς συμβιβασμούς κι επιδιώκει με επιτυχία τη συναίνεση των άλλων μετώπων στον αγώνα ενάντια στο "πιστοποιητικό εμβολιασμένου" και τον υποχρεωτικό χαρακτήρα σε ορισμένες κατηγορίες όπως οι υγειονομικοί.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Άρθρο 21
Όλοι έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διαδήλωσης των σκέψεων τους με λόγια, γραπτά κείμενα και κάθε άλλο μέσο διάδοσης

Αναμένοντας το επίσημο Ανακοινωθέν του Συνδικάτου Λιμενεργατών της Τεργέστης κι ενώ τόσο στην Ιταλία κι ολόκληρο τον κόσμο η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία δεν παρουσιάζει τίποτα απ' αυτό που συγκλονίζει ΟΛΕΣ τις πόλεις της Ιταλίας -φυσικά κι η ελληνόφωνη "δημοσιογραφική" αλητεία στην ίδια κατεύθυνση των ελίτ-, σ' ολόκληρο τον κόσμο, σε κάθε μεριά του πλανήτη: Η Τεργέστη καλεί, ο κόσμος απαντάει!
 
 




Οι Λιμενεργάτες της Τεργέστης έκαναν σε λίγες ημέρες...
όσα δεν έκαναν τα "θεσμικά αριστερό-δεξιά" συνδικάτα
και πολιτικά κόμματα σε 30 χρόνια!

* Τεργέστη 2021... Οι Λιμενεργάτες έγραψαν την Ιστορία!

 

* Ιταλία: Συνεχίζεται το Ανθρωποκυνηγητό στους υγιείς, αλλά ξυπνούν ταξικές συνειδήσεις 

 

* Ω, πόσο όμορφες είναι οι πλατείες της Ιταλίας!

«Η "επιστήμη" της άρχουσας τάξης, είναι η κυρίαρχη "επιστήμη"...
Στην πραγματικότητα, ακόμη κι η επιστήμη είναι ένα εποικοδόμημα, μια ιδεολογία...
Η επιστήμη, επομένως, δεν έχει τη δική της απόλυτη εγκυρότητα, πέρα ​​από το χρόνο,
αλλά στην ιστορία της αντιπροσωπεύει την παλινδρόμηση των
σχέσεων πραγματικής εξουσίας στο εσωτερικό των τάξεων και τις σχέσεις παραγωγής
»
Antonio Gramsci

«Το ταξικό μίσος πρέπει να αποκατασταθεί.
Οι ισχυροί μισούν τους προλετάριους, οι προλετάριοι πρέπει να κάνουν το ίδιο
»
Edoardo Sanguineti

«Όσο πιο κοντά είναι η πτώση μιας αυτοκρατορίας,
τόσο πιο τρελοί είναι οι νόμοι
»
Μάρκος Τύλλιος Κικέρων
(106 π.Χ. - 43 π.Χ.)

1 σχόλιο

  1. Ο Stefano είναι η πραγματική Αριστερά, ασχέτως πως αυτοπροσδιορίζεται, μιάς και μόνο αυτόν τρέμουν οι κορωναζί της Ιταλίας. Δεν αποκλείεται καθόλου η "Αριστερά" να τον μισεί πιό πολύ κι από τον δοτό, γιατί την ξεβρακώνει ακόμα περισσότερο.
    Άλλωστε και στην Ελλάδα έχουμε το κωμικοτραγικό φαινόμενο το ντουέτο Μητσοτάκης-Πλέυρης να παρουσιάζεται προς το παρόν πιό δημοκρατικό από το αντίστοιχο Τσίπρα-Φίλη. Οι ζαίοι είναι πιό υποταγμένοι στην Big Pharma κι από τον Μητσοτάκη. Απίστευτο!
    Ι. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση