GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ο γιος του Καραϊβάζ: «Τον πατέρα μου τον σκότωσε το σύστημα που πολεμούσε!»

«Δεν βλέπουμε διάθεση από πολλούς ανθρώπους να πουν την αλήθεια» Έχουν περάσει πάνω από 8 μήνες, από τη μέρα που ο δημοσιογράφος του αστυνομ...



«Δεν βλέπουμε διάθεση από πολλούς ανθρώπους να πουν την αλήθεια»

Έχουν περάσει πάνω από 8 μήνες, από τη μέρα που ο δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ Γιώργος Καραϊβάζ, έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από τις σφαίρες εκτελεστών.

Παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας αλλά και την αγωνία της κοινωνίας να εντοπιστούν οι δράστες της στυγερής δολοφονίας, οι έρευνες φαίνεται ότι έχουν «παγώσει» και δεν υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο γιος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, ο Δημήτρης Καραϊβάζ, μίλησε για την υπόθεση της εκτέλεσης του πατέρα του, στο International Press Institute, με αφορμή το αφιέρωμα για τον αντίκτυπο των δολοφονιών των δημοσιογράφων, στην ελευθερία του Τύπου.

«Πισώπλατο χτύπημα»
«Δεν έχουμε ιδέα για το ποια ήταν η αιτία της δολοφονίας. Δεν έψαχνε αυτή τη στιγμή για κάτι συγκεκριμένο, απ’ ό,τι ξέρουμε. Έχει ξαναυπάρξει στο παρελθόν στόχος συμβολαίου θανάτου από τρομοκρατικές οργανώσεις και από μαφιόζους. Όμως σε αυτή τη φάση δεν είχε προσπαθήσει κανείς να τον εκφοβίσει, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν. Ήταν ένα πισώπλατο χτύπημα μεταφορικά και κυριολεκτικά» ανέφερε ο γιος του δολοφονημένου δημοσιογράφου.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ίδιος θεωρεί ότι ο πατέρας του έπεσε θύμα του συστήματος το οποίο πολεμούσε: «Δεν πιστεύω ότι αυτό που σκότωσε τον πατέρα μου ήταν ένα πρόσωπο, ένα όπλο, ή ακόμη και ένας εγκληματικός εγκέφαλος. Αυτό που τον σκότωσε ήταν τα συστημικά προβλήματα που ο πατέρας μου πολεμούσε. Ακόμη κι αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του πατέρα μου, οι δολοφόνοι του, και το όπλο της δολοφονίας, δεν τον σκότωναν, κάτι άλλο θα τον σκότωνε. Γιατί ο πατέρας μου δεν πολεμούσε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, πολεμούσε ένα συστημικό πρόβλημα, και όσο αυτό το συστημικό πρόβλημα παραμένει, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη ζωή του πατέρα μου ή οποιουδήποτε άλλου που πιστεύει πραγματικά στη δικαιοσύνη και στην αποκάλυψη της αλήθειας» είπε στην συγκλονιστική του συνέντευξη.

«H κυβέρνηση να κοιτάξει τι μπορεί να κάνει για να μην ξανασυμβεί»
Ο Δημήτρης Καραϊβάζ ζήτησε από την κυβέρνηση και τις αρχές να λάβουν μέτρα προκειμένου να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό: «Αυτό που θα ήθελα να δω από την κυβέρνηση είναι να επικεντρωθεί στα αληθινά προβλήματα και να μη ρίχνει ευθύνες σε πρόσωπα, τα οποία προφανώς έχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, αλλά να κοιτάξει πίσω από αυτό: τι μπορούμε να κάνουμε για να μην ξανασυμβεί αυτό; Μπορούμε να κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο; Όχι, γιατί κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση του. Πρέπει να κάνουμε κάτι βαθύτερο από αυτό! Κάτι πάει λάθος! Αυτό θα έπρεπε οι αρχές και η κυβέρνηση να προσπαθήσουν να διορθώσουν» σημείωσε.

Μάλιστα, όπως τόνισε, η οικογένειά του δεν έλαβε την στήριξη που περίμενε: «Η υποστήριξη δεν ήταν η μεγαλύτερη, αλλά δεν ήταν και λίγη. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε χρήματα για να νιώσουμε στήριξη. Αυτό που θέλαμε ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η δολοφονία του πατέρα μου δεν θα έπρεπε να κάνει τον κόσμο να φοβάται. Η δολοφονία του είναι μια έμπνευση, μια ελπίδα γιατί έδειξε ότι ένας άνθρωπος, μόνο με την πένα του όπως έλεγε ποιητικά ο ίδιος, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει καλύτερο. Αυτό θέλαμε να δούμε να ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στήριξη θέλαμε από την Ελλάδα και από άλλες χώρες. Όμως δεν το είδαμε τελικά. Δεν είδαμε την ελπίδα να ξεπηδά από τον θάνατο του πατέρα μου. Είδαμε φόβο και προκατάληψη» δήλωσε και πρόσθεσε ότι πολλοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν να λέγεται η αλήθεια:

«Δεν βλέπουμε διάθεση από πολλούς ανθρώπους να πουν την αλήθεια»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη δολοφονία του πατέρα μου είναι η ελευθερία του τύπου, γιατί αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς ότι οι δημοσιογράφοι θα πουν την αλήθεια επειδή φοβούνται, τότε ποιους θα εμπιστευτείς; Αυτός είναι ο βασικός λόγος που φοβόμαστε: επειδή δε βλέπουμε διάθεση από πολλούς ανθρώπους να πουν την αλήθεια» τόνισε ο Δημήτρης Καραϊβάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση