GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ για εμβολιασμούς! «ΕΠΑΝΑΛΟΙΜΩΞΕΙΣ και σε εμβολιασμένους φέρνει η νέα μετάλλαξη...»

«Ασπίδα προστασίας» έναντι των παραλλαγών χαρακτήρισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τα εμβόλια, τονίζοντας...

«Ασπίδα προστασίας» έναντι των παραλλαγών χαρακτήρισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τα εμβόλια, τονίζοντας ότι με την νέα παραλλαγή Ομικρον αναμένονται επαναλοιμώξεις και σε εμβολιασμένους.

Η κ. Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κοροναϊού, είπε «δεν είναι γνωστό πόσο μεταδοτικός είναι ο νέος ιός, αν και λόγω της θέσης των μεταλλάξεων αναμένεται να είναι η μεταδοτικότητα αυξημένη».

Σχετικά με τη νόσηση, σημείωσε ότι «τα κύρια συμπτώματα είναι η κακουχία και οι μυελγίες. Όμως να σημειώσουμε στον μικρό αυτό αριθμό των ασθενών, η ηλικία ήταν και νεαρή».

«Φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία, έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τις παραλλαγές του ιού», πρόσθεσε.

«Ο ιός όμως μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που προκαλεί ο εμβολιασμός, σε βαθμό ωστόσο που δεν είναι ακόμα γνωστός. Όμως σύμφωνα με μελέτη που έχει γίνει σχετικά με τη συμπεριφορά του ανοσιακού συστήματος σε προηγούμενες μεταλλάξεις, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία με τα κύτταρα μνήμης, έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τις παραλλαγές του ιού», πρόσθεσε.

«Ο εμβολιασμός, παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας λόγω παραλλαγών, εξακολουθεί να είναι ασπίδα προστασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην τρίτη δόση η κ. Θεοδωρίδου αναφερόμενη στα αποτελέσματα έρευνας που έγινε σε 71 υγειονομικούς που έλαβαν την τρίτη δόση τονίζοντας ότι «τα αντισώματα ήταν 97,8% μετά την τρίτη δόση, υψηλότερος από κάθε άλλη μέτρηση. Η τρίτη δόση φέρνει υψηλό κύκλο αντισωμάτων, σημαντικό γεγονός για την προστασία από τη νόσο», ανέφερε στη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση