GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΟΣ για τη δήλωση του (βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) Ζεϊμπέκ ότι «η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα...»

Σε απίστευτη πρόκληση εντός της Βουλής προχώρησε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν υποστηρίζοντας πως η Τουρκία είναι κοσμικό κρ...

Σε απίστευτη πρόκληση εντός της Βουλής προχώρησε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν υποστηρίζοντας πως η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης επιχειρώντας να θίξει το ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη είπε «Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Η τοποθέτηση του κ. Ζεϊμπέκ έγινε κατά την συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που λειτουργεί στην Βουλή για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης και προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του  Ευριπίδη Στυλιανίδη οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του βουλευτή.

Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος είναι τραγικός. Υπάρχει κρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξαρτησία. Υπάρχει ισχυρή θρησκευτική και κοσμική παράδοση είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο  Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος έχει θητεύσει στο Υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2015-19 έσπευσε να διορθώσει τον βουλευτή λέγοντας «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».

«Ήταν απολύτως δεδομένο ότι εκεί θα καταλήγαμε. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως σε τέτοιου είδους θέματα που χειρίζεται η αρμόδια Πολιτεία, η Βουλή να μην επιχειρήσει διαβήματα που θα προκαλέσουν διχασμό», σχολίασε από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος και συμπήρωσε; «Στέκομαστε πάνω απ' όλα αυτά, όπως στάθηκαμε τα τελευταία δύο χρόνια».

Διευκρίνηση για την αναφορά του στα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας και Τουρκίας,προσπάθησε να δώσει με νεότερη δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση ενός τμήματος της ομιλίας του.
«Συνέκρινα καθ' υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος» σημείωσε ο κ ΖεΪμπέκ, τονίζοντας μάλιστα ότι «Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού Πολιτείας και Εκκλησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση