GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην επίθεση ο νέος ναζισμός... «Διαλέγω μόνη μου τον τρόπο να καώ»!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Πώς μπορούμε να περιμένουμε να επικρατήσει η δικαιοσύνη, όταν δεν υπάρχει σχεδόν κανένας διατεθειμένος να...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Πώς μπορούμε να περιμένουμε να επικρατήσει η δικαιοσύνη,
όταν δεν υπάρχει σχεδόν κανένας διατεθειμένος να... δώσει τον εαυτό του για έναν δίκαιο σκοπό;
»
Σόφι Σολ

Γερμανίδα φοιτήτρια, μέλος της αντιναζιστικής οργάνωσης "Λευκό Ρόδο",
απαγχονίστηκε από τους ναζί σε ηλικία 21 χρόνων,
μαζί με τον αδελφό της Χανς, στις 22 Φλεβάρη 1943

«Μ' αυτούς τους περιορισμούς, φυσιολογικές γιορτές για τους εμβολιασμένους.
Ελπίζουμε οι άλλοι να επιστρέψουν σύντομα να γίνουν μέλη της κοινωνίας.
»
Συνέντευξη Τύπου (24 Νοέμβρη 2021) του τραπεζίτη Ντράγκι, δοτού πρωθυπουργού της Ιταλίας (δεν έχει εκλεγεί όπως επιτάσσει το Σύνταγμα τους) και στην κυβέρνησή του συμμετέχει μαζί το όλο πολιτικό σύστημα (η όλη αριστερά, η δεξιά, η ακροδεξιά και το κίνημα "αγανακτισμένων" 5 αστέρων).

Sergio Cofferati: «Πρέπει να αυξήσουμε τους φόρους στους εργαζόμενους που δεν εμβολιάζονται κι από τους συνταξιούχους ν' αφαιρέσουμε την υγειονομική περίθαλψη και τμήμα της σύνταξης»
Ποιος είναι άραγε ο Sergio Cofferati;
Ο Ηγέτης του αριστερού συνδικάτου CGIL, πρώην βουλευτής, ευρωβουλευτής της "αριστεράς", από το 2018 εμπνευστής του κόμματος "Ιταλική Αριστερά" (Sinistra Italiana).
Να θυμηθούμε;
 
1. Το αδελφό κόμμα μοντέλο για τον Π. Λαφαζάνη της πάλαι ποτέ "δικαιωματικής" ΛαΕ, όπου τον περιέφερε ανά την Ιταλία η οικογένεια Πριμηκύρη και πουλούσαν στην Ελλάδα "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" (Φλεβάρης 2017): Λαφαζάνης στο Συνέδριο της ''Ιταλικής Αριστεράς'': Όχι στο ευρώ

2. Το κόμμα του Ιταλού συνδικαλιστή ηγέτη, ταυτοχρόνως είναι και αδελφό κόμμα του Συριζα! Μαζί με τον Λαφαζάνη βρισκόταν κι ο Συριζα στην Ιταλία (Φλεβάρης 2017): Ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της Ιταλικής Αριστεράς Έτσι μπορούμε να θαυμάσουμε στο Ρίμινι της Ιταλίας και το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος «Ιταλική Αριστερά» (Sinistra Italiana), κάποιον Γιάννη Μπουρνού με την "επαναστατική ομιλία-χαιρετισμό" σε βίντεο της εφημερίδας "Αυγή": ΕΔΩ

3. Πριν ένα μήνα στην Ελλάδα, οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες (δεξιές κι αριστερές), μας γέμιζαν ψέματα πουλώντας "αντιφασιστικά" παραμύθια για εσωτερική κατανάλωση (Ιταλία - Συνδικάτο Cgil : «Η απάντησή μας στους νεοφασίστες θα είναι μαζική»), αναφορικά με το "αριστερό" συνδικάτο CGIL: Η μεγαλειώδης Νίκη του αριστερού ιταλικού συνδικάτου (CGIL), ώστε να μην αλλάξει ώρα μετάδοσης η σαπουνόπερα (A Place in the Sun) της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης!
«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ

Στην ίδια γραμμή το δικό μας εγχώριο πολιτικό σύστημα
-πέρα από τις ανέξοδες κορώνες περί προσλήψεων υγειονομικών, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε ΚΑΜΙΑ χώρα από τις 27 της ΕΕ με την "ελεύθερη αγορά κι ανταγωνισμό-, το ελληνόφωνο "Κόμμα 3η Δόση", όπου κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η Νατοϊκή αριστερά, με διεκδικήσεις περισσότερων μέτρων διακρίσεων ναζιστικής έμπνευσης, που άμεσα υλοποιεί ο Μητσοτάκης, μιας κι είναι στις κατευθύνσεις του Διευθυντηρίου: "Πανδημία των €μVολιασμένων"! «Όσο πιο κοντά είναι η πτώση μιας αυτοκρατορίας, τόσο πιο τρελοί είναι οι νόμοι»!
Δεν κρατούν καν τα προσχήματα...

Όλα αυτά θα έμοιαζαν ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά τα βιώνουν οι λαοί της "πολιτισμένης" δύσης. Βιώνουμε με «Ψυχοαστυνομία και Ψυχοαστυνόμευση» τη νέα εποχή της επίθεσης του κεφαλαίου με το νέο ναζισμό του 21ου αιώνα.

1961... Μια ανησυχητική προφητεία του συγγραφέα Aldous Huxley; Συνωμοσιολόγος της δεκαετίας του '60;
Τίποτα από τα δύο. Απλώς εργαζόταν στις αμερικανικές υπηρεσίες και από πολλά χρόνια ανέλυε τα σενάρια-σχέδια που θα έπρεπε ν' ακολουθηθούν από τη "χώρα της ελευθερίας" και σήμερα το 4ο Ράιχ της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας":

* Ο Aldous Huxley μιλώντας στο Επιστημονικό Συμπόσιο «Ο άνθρωπος και ο πολιτισμός: ο έλεγχος του νου», στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (28-30 Γενάρη 1961)
 
«Η τέλεια δικτατορία θα έχει την εμφάνιση της δημοκρατίας. Μια φυλακή χωρίς τοίχους στην οποία οι κρατούμενοι δεν θα ονειρεύονται να δραπετεύσουν. Ένα σύστημα δουλείας όπου, χάρη στην κατανάλωση και τη διασκέδαση, οι δούλοι θα αγαπήσουν τη δουλεία τους...
Σε μία από τις επόμενες γενιές θα υπάρξει μια φαρμακολογική μέθοδος που θα κάνει τους ανθρώπους να αγαπούν την υποτέλεια τους και συνεπώς να παράγουν δικτατορίες... χωρίς να δακρύζουν. Δημιουργώντας ένα είδος ανώδυνου στρατοπέδου συγκέντρωσης για ολόκληρες κοινωνίες, έτσι ώστε οι άνθρωποι θα στερούνται στην πραγματικότητα τις ελευθερίες τους, θα απομακρύνονται από αυτές, αλλά θα το απολαμβάνουν, γιατί θα αποσύρονται από οποιαδήποτε επιθυμία εξέγερσης, λόγω προπαγάνδας, πλύσης εγκεφάλου, ή με φαρμακολογικές μεθόδους. Κι αυτό φαίνεται θα είναι η τελική επανάσταση...»
UC San Francisco, Library, University Archives, Aldous Huxley, 1961 "lecture to California Medical School in San Francisco"

Η τυφλή υπακοή στην εξουσία!

Το «πείραμα της υπακοής» του Stanley Milgram, του κοινωνικού ψυχολόγου και μαθητή του Aldous Huxley... έρχεται να συμπληρώσει τις "μελέτες" των μυστικών υπηρεσιών της "πολιτισμένης" δύσης.

Θυμίζει κάτι από το σήμερα η "έρευνα" του αμερικανοεβραίου "επιστήμονα", καθηγητή ψυχολογίας στο Yale University, το πανεπιστήμιο που στρατολογεί κι εκπαιδεύει τα στελέχη της Cia;


«Ακόμη και με την πρώτη ματιά, είναι διάφορες πτυχές και καθόλου δευτερεύουσες, που μας επιτρέπουν να υποστηρίξουμε ότι ο κορωνοϊός έχει επιταχύνει και ενδυναμώσει ορισμένες τάσεις της παγκοσμιοποίησης του καπιταλισμού, εδώ κι αρκετό καιρό σε δράση...»
Diego Fusaro, Ιταλός μαρξιστής φιλόσοφος
6 Ιούνη 2020: Ιός του καπιταλισμού... Η παγκοσμιοποίηση ενισχύεται από τον ιό


«Η πραγματική ζημιά γίνεται από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που θέλουν να "επιβιώνουν".
Είναι εκείνοι οι έντιμοι άνθρωποι που θέλουν απλώς να τους αφήνουν ήσυχους. Εκείνοι που δεν θέλουν να εκτεθούν με τη μία ή άλλη πλευρά χωρίς αιτίες.
Αυτοί που δεν μετρούν τις δυνάμεις τους, από το φόβο να μην δείξουν την αδυναμία τους.
Εκείνοι που δεν τους αρέσει να αναταράσσουν θάλασσα, ή να κάνουν εχθρούς.
Εκείνοι για τους οποίους η ελευθερία, η τιμή, η αλήθεια και οι αρχές είναι μόνο ένα λογοτεχνικό αφήγημα.
Όποιος ζει μικρός, μεγαλώνει μικρός, πεθαίνει μικρός.
Είναι η αναγωγική, μειωτική προσέγγιση της ζωής: αν την κρατήσεις μικρή, την κρατάς υπό έλεγχο, αν δεν κάνεις θόρυβο ο Πικροχάροντας δεν σε βρίσκει.
Αλλά, όλα αυτά είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί πεθαίνουν επίσης, εκείνοι οι άνθρωποι που κυλούν το πνεύμα τους σε μικροσκοπικές μπάλες για να είναι ασφαλείς.
Ασφαλείς;
Από τι;
Η ζωή είναι πάντα στα πρόθυρα του θανάτου. Τα στενά δρομάκια οδηγούν στο ίδιο μέρος με τις φαρδιές λεωφόρους και ένα μικρό κερί σβήνει, ακριβώς όπως αναβοσβήνει πριν σβήσει η δάδα.
Διαλέγω μόνη μου τον τρόπο να καώ!
»
Σόφι Σολ

Οι κωδικοί QR-Code (Quick Response Code) του παρελθόντος...

Οι σημερινοί QR-Code ("γρήγορη ανταπόκριση", ως εμπορικό σήμα "QR-Code")

 Η ιστορία... όχι μόνον δεν δίδαξε τίποτα, αλλά σήμερα το υπερεθνικό κεφάλαιο εξαγόρασε όλο το πολιτικό σύστημα και θεμελίωσε το "Κόμμα 3η Δόση" κι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή ανάπτυξης του νέου ναζιστικού τέρατος...

Όλοι πίστευαν πως μετά την ήττα, τη συντριβή του ναζισμού και του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό, με τα 27 εκατομμύρια νεκρούς στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, θυσία στο βωμό της Ελευθερίας, δεν θα τολμούσε κανένας να επαναφέρει τα ναζιστικά "πιστοποιητικά". Όμως, σήμερα ο νέος ναζισμός, χωρίς πόλεμο, παίρνει τη ρεβάνς...

Καταπληκτική η ταινία για τη Σόφι Σολ, τη Γερμανίδα ηρωίδα που απαγχόνισαν οι ναζί: "Sophie Scholl - Die letzten Tage"

 

Σκηνοθεσία Marc Rothemund, με τους Julia Jentsch, Gerald Alexander Held, Fabian Hinrichs, Johanna Gastdorf, André Hennicke, 2005, διάρκεια 117 λεπτά. Κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες την Παρασκευή 28 Οκτώβρη 2005.

«Δεν θα μπορέσουν να ψεύδονται αιωνίως.
Θα πρέπει αργά ή γρήγορα να λογοδοτήσουν στη λογική με λογική,
στις ιδέες με ιδέες, στο συναίσθημα με συναίσθημα.
Και τότε θα σιωπήσουν: το κάστρο των εκβιασμών τους.
της βίας και των ψεμάτων θα καταρρεύσει»
Pier Paolo Pasolini



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση