GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λοβέρδος: «Να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση. Αν είναι ποτέ δυνατόν να διώχνεις ψηφοφόρους από τις κάλπες...»

Για την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τους στόχους που έχει θέσει εννιά μέρες πριν τις κάλπες αλλά και την επόμενη ...


Για την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τους στόχους που έχει θέσει εννιά μέρες πριν τις κάλπες αλλά και την επόμενη μέρα μίλησε  στο topontiki.gr ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πραγματοποιεί εδώ και ένα χρόνο μεγάλη προεκλογική καμπάνια με πολλά ταξίδια στην Ελλάδα. Στην ερώτησή μας για το εάν είναι κέρδος η καμπάνια του απαντά: «ασφαλώς και ήταν κέρδος γιατί είχα προσωπικά τη δυνατότητα να επικοινωνήσω τις θέσεις μας σε ολόκληρη τη χώρα και ταυτοχρόνως να ακούσω τους συμπολίτες μας».

Για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την εισχώρηση μελών άλλων κομμάτων στις εκλογικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ και αν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος ο κ. Λοβέρδος ξεκαθαρίζει: «κίνδυνο θεωρώ να μην έρθουν νέοι ψηφοφόροι και να περιχαρακωθούμε σε εκείνους που συγκροτούν το 6%. Αν είναι ποτέ δυνατόν να διώχνεις ψηφοφόρους από τις κάλπες! Αυτό είναι πολιτική αυτοκτονία εκτός και αν αρκείσαι στο λίγο και στο μικρό».

Όσον αφορά τους στόχους του «ΠΑΣΟΚ» ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει: «Για να μη λέμε πολλά, εμείς πάμε να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου

Γιατί είστε υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής; Είναι κέρδος για σας ότι ξεκινήσατε την προεκλογική σας καμπάνια ακριβώς ένα χρόνο πριν;
Ισχύει ό,τι έχω πει από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου. Θέτω υποψηφιότητα γιατί πιστεύω ότι μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης και μπορώ να συμβάλλω στο μέλλον της πατρίδας. Ασφαλώς και ήταν κέρδος γιατί είχα προσωπικά τη δυνατότητα να επικοινωνήσω τις θέσεις μας σε ολόκληρη τη χώρα και ταυτοχρόνως να ακούσω τους συμπολίτες μας και κυρίως οι συμπολίτες μας ήρθαν ξανά σε οργανική σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τις ιδέες μας.

Με τι ποσοστό συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές θα ήσασταν ικανοποιημένος; Υπάρχει “κίνδυνος” να έρθουν ψηφοφόροι και από άλλα κόμματα;
Με το μεγαλύτερο δυνατό. Την 5η Δεκεμβρίου την εκλαμβάνω ως γιορτή της Δημοκρατίας, ως τη μοναδική ευκαιρία να αναμετρηθεί η κοινωνία με τους κομματικούς μηχανισμούς και να νικήσει η πρώτη για το καλό της πατρίδας μας πρώτα απ’ όλα. Κίνδυνο θεωρώ να μην έρθουν νέοι ψηφοφόροι και να περιχαρακωθούμε σε εκείνους που συγκροτούν το 6%. Αν είναι ποτέ δυνατόν να διώχνεις ψηφοφόρους από τις κάλπες! Αυτό είναι πολιτική αυτοκτονία εκτός και αν αρκείσαι στο λίγο και στο μικρό. Εμένα όραμά μου είναι η ολική επαναφορά με το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Γι’ αυτό και καλοδέχομαι όλους όσοι έρχονται. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος της ανοικτής διαδικασίας που καθιερώσαμε από το 2004.

Τι απαντάτε σ’ αυτούς που λένε για εξωθεσμικές παρεμβάσεις στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής;
Εγώ μιλώ πολιτικά και απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Αυτό είναι για μένα το διακύβευμα της 5ης Δεκεμβρίου. Και για να μη λέμε πολλά, εμείς πάμε να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση. Τί επιδιώκουν όσοι αναφέρεστε, να το εξηγήσουν οι ίδιοι.

Πώς σχολιάζετε τις δημοσκοπήσεις; Όλες σας δείχνουν να βρίσκεστε στον δεύτερο γύρο αλλά όχι νικητή των εκλογών
22 χρόνια στην πολιτική ουδέποτε σχολίασα δημοσκοπήσεις. Ούτε τις επαινώ, ούτε τις κατακρίνω. Τις μελετώ ασφαλώς και στην παρούσα στιγμή, προσωπικά συνεχίζω τον αγώνα μου με δυναμισμό, σεμνότητα και ενότητα.

Τι εξελίξεις μπορεί να φέρει για το Κίνημα Αλλαγής η απλή αναλογική; Είναι – για το πολιτικό σύστημα και όχι μόνο – οι πιο κρίσιμες εκλογές του χώρου;
Αναμφισβήτητα ναι. Η απλή αναλογική και οι εκλογές που θα ακολουθήσουν θα συμπιέσουν δραματικά τα μικρά κόμματα. Γι΄αυτό και μιλώ εδώ και ένα χρόνο για υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων μας. Εμείς θα γίνουμε δύναμη εξουσίας έτσι ώστε να αποτελούμε ισχυρό πολιτικό παράγοντα και ακόμη τον προοδευτικό πρωταγωνιστή που αναζητά η χώρα.

Σχέδιο για το Κίνημα Αλλαγής ή για την χώρα; Τι είναι αυτό που καταθέτετε στους πολίτες;
Αυτά δεν είναι άσχετα μεταξύ τους. Το αντίθετο. Για μένα που οραματίζομαι μία μεγάλη παράταξη με το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο του πολιτικού σκηνικού είναι απολύτως συνδεδεμένα. Στις 5 Δεκεμβρίου η υπόθεση δεν είναι μόνο εσωκομματική. Η υπόθεση είναι βαθιά πολιτική και πατριωτική. Εάν με παρακολουθεί κανείς θα δει ότι παρουσιάζω στο δημόσιο λόγο το σχέδιο μου για την παράταξη σε συνάρτηση με τα προβλήματα της πατρίδας μας. Έχω διακηρύξει πχ ότι το τσάκισμα της γραφειοκρατίας αλλά και η αλλαγή των θέσεων μας για τη μετανάστευση και την ασφάλεια του πολίτη θα αποτελέσουν κορυφαίες προτεραιότητες για μας.

Τι κρατάτε από την επαφή σας με τον κόσμο; Έχετε γυρίσει όλη την Ελλάδα. Τι σας λένε;
Έχω περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Οι πολίτες μας περιμένουν. Ζητούν λόγο μεταρρυθμιστικό, σοβαρό, υπεύθυνο. Θέλουν ξανά τη Δημοκρατική Παράταξη στο προσκήνιο με πρωταγωνιστικό ρόλο. Απαντώ ότι η ολική επαναφορά με το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Γι΄αυτό και ζητώ από την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα να συμμετέχει στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Για την Ελλάδα πάνω απ΄όλα.

1 σχόλιο

  1. Ρε τον βρωμιαρη,τον υποτακτικο με την καμμενη γουνα που προσπαθει να τη γλυτωσει πονταροντας στις αλητειες του Κουλη.Οσο κατι λωποδυτες σαν κι εσενα τον Γιωργακη και τους αλλους ξεφτιλες κυριαρχουν στο Κινημα,σκατα σοσιαλιστικο ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση