GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ! ΖΗΤΟΥΝ τώρα και από τις εγκύους να εμβολιαστούν...

Νέα έκκληση προς τις εγκύους να εμβολιαστούν απήυθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πο...


Νέα έκκληση προς τις εγκύους να εμβολιαστούν απήυθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, παρά τις επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί.

Στον απόηχο του νέου αρνητικού ρεκόρ, η κ. Γκάγκα ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες έφυγαν από τη ζωή ασθενείς ηλικίας 39 και 27 ετών, ενώ τόνισε πως έγκυες έχασαν τη ζωή τους και απηύθυνε έκκληση σε όσες γυναίκες εγκυμονούν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. «Εχουμε και θανάτους εγκύων. Κάνω έκκληση για εμβολιασμό. Είναι για την ασφάλεια τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού», επεσήμανε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παρουσίασε στοιχεία από τις Υγειονομικές Περιφέρειες της επικράτειας με τη συντριπτική πλειονότητα των διασωληνωμένων να είναι ανεμβολίαστοι.

Η ίδια ανέφερε ότι στην 3η ΥΠΕ, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 92 ασθενείς και το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Σε θαλάμους με υψηλή ροή οξυγόνου νοσηλεύονται 30 ασθενείς με την πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, 432 ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με το 77% να είναι ανεμβολίαστοι. Στην 4η ΥΠΕ, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 67 ασθενείς, το 91% ανεμβολίαστοι, και σε κοινούς θαλάμους 405 ασθενείς, το 73% ανεμβολίαστοι. Στην 5η ΥΠΕ, το 69% των ασθενών σε κοινούς θαλάμους είναι ανεμβολίαστοι.

Αναφερόμενη στις κλίνες ΜΕΘ, η κ. Γκάγκα σημείωσε πως δεν υπάρχει διασωληνωμένος σε ράντζο. «Μπορούμε να αυξήσουμε τις κλίνες, αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε προβλήματα με άλλους ασθενείς. Σαν πολιτεία κάνουμε όσα μπορούμε να φροντίσουμε όλους τους ασθενείς. Οσο περισσότερα τα κρούσματα, τόσο πιο δύσκολη η νοσηλεία. Κανένα σύστημα, σε καμία χώρα δεν είναι ανεξάντλητο», πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση