GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ!» ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ η κλήση στον Πολάκη για απολογία...

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ανακάλεσε την κίνησή της να καλέσει σε ανωμοτί κατάθεση τον Παύλο Πολάκη μετά την μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη, που π...

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ανακάλεσε την κίνησή της να καλέσει σε ανωμοτί κατάθεση τον Παύλο Πολάκη μετά την μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη, που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η Εισαγγελία Πρωτοδικών τονίζει χαρακτηριστικά ότι αυτό έγινε «εκ παραδρομής» και πως το «συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».

Τι αναφέρει η Εισαγγελία
«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλησεως του ιδιώτη Μαίνανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:
Επ’ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλουμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».

Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

H γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή» κίνηση των δικαστικών αρχών να καλέσουν για ανωμοτί κατάθεση τον Παύλο Πολάκη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη εις βάρος του.

Η Όλγα Γεροβασίλη ζητούσε να ενημερωθεί για το εάν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή σχετική δικογραφία, ενώ καλούσε τον κ. Τασούλα «να περισώσει το κύρος του Κοινοβουλίου και να πράξει καθετί εντός των αρμοδιοτήτων του για την διαφύλαξη της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, ώστε να ανακληθεί η αντισυνταγματική και παράνομη κλήση βουλευτή, η οποία προσβάλλει βάναυσα τη Βουλή, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο αλλά και πράξη διολίσθησης σε αυταρχικές ατραπούς που υπονομεύουν την δημοκρατία».
Ο Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του στα social media, δήλωνε πως δεν πρόκειται να πάει να καταθέσει και ότι ζητάει «την παραδειγματική τιμωρία τόσο του Εισαγγελέα που διέταξε αυτήν την προανάκριση, όσο και των υπαλλήλων που υπέγραψαν την κλήση σε ανωμοτί κατάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση