GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ «εκτινάσσει» τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ...

Τι έδειξε η έρευνα της Marc για τον ΑΝΤ1- Σκληρή «μάχη» στο ΚΙΝΑΛ για την προεδρία.  Στις 12,5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δη...


Τι έδειξε η έρευνα της Marc για τον ΑΝΤ1- Σκληρή «μάχη» στο ΚΙΝΑΛ για την προεδρία. 

Στις 12,5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, βάσει της δημοσκόπησης της Marc για τον ΑΝΤ1, το κυβερνών κόμμα προηγείται με 34% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 8,2%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και η ΜέΡΑ 25 με 2,9%.



Από εκεί και πέρα, η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών παραμένει η πανδημία του κορονοϊού με 77,6%, ενώ ακολουθούν η ακρίβεια (60,7%) και η εγκληματικότητα (21,3%).



Αναφορικά με τα νέα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση κατά του κορονοϊού, το 58,1% πιστεύει πως είναι προς τη σωστή ή μάλλον σωστή κατεύθυνση, σε αντίθεση με το 40,5% που απάντησε το αντίθετο.



Την ίδια ώρα ωστόσο, το 56,5% πιστεύει ότι καθυστέρησε να πάρει τα μέτρα, ενώ μόλις το 22% ότι τα πήρε έγκαιρα.



Αν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμό ή rapid test για την είσοδο στις εκκλησίες, το 74% απάντησε θετικά, σε αντίθεση με το 23,1% που συμφωνεί με τα τωρινά μέτρα.



Χαρακτηριστικές είναι και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων ανάλογα με το πόσα συχνά επισκέπτονται την εκκλησία.


Όσον αφορά τέλος στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στη δημοτικότητα των υποψηφίων με 83,9%, ενώ ακολουθούν Ανδρέας Λοβέρδος με 74,6% και Παύλος Γερουλάνος με 59,1%.





Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πάντως αυτός που προηγείται στην προτίμηση των ερωτηθέντων με 31,6%, μπροστά από τους Νίκο Ανδρουλάκη (26,1%) και Γιώργο Παπανδρέου (24,3%).




Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-13 Νοεμβρίου, σε 1.508 νοικοκυριά, ενώ συμπεριλήφθηκαν και 500 ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση