GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ αεροχείμαρρος! Πού θα σημειωθούν πολλές βροχές και καταιγίδες...

Στο έλεος ενός αεροχείμαρρου θα βρεθούν, όπως έγινε γνωστό, τόσο η Κεντρική Μεσόγειος όσο και η Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου και αναμένονται ...


Στο έλεος ενός αεροχείμαρρου θα βρεθούν, όπως έγινε γνωστό, τόσο η Κεντρική Μεσόγειος όσο και η Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχοπτώσεων. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της υπηρεσίας Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρατηρείται έντονος κυματισμός πάνω από τη Δυτική Ευρώπη οπότε θα μεταφερθούν κρύες αέριες μάζες προς τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Ως εκ τούτου, θερμές αέριες μάζες αναμένονται πάνω απο την Ανατολική Μεσόγειο, επομένως η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα βρεθεί στο μεταίχμιο δύο αερίων μαζών με έντονη θερμοκρασιακή διαφορά.

Πολλές βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες θα προκληθούν, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές τις νέας εβδομάδας, σε τμήματα της νότιας Ιταλίας, τα δυτικά τμήματα των Βαλκανίων και τα δυτικά τμήματα της χώρας μας.


  Χάρτης ύψους βροχοπτώσεων για τον αεροχείμαρρο

Τι είναι ο αεροχείμαρρος
Υπενθυμίζεται ότι ο αεροχείμαρρος είναι ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε ύψος περίπου 10-11 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης, με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Ακόμα, ο αεροχείμαρρος εντοπίζεται σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη θερμοκρασιακή διάφορα μεταξύ δύο αερίων μαζών, ενώ η κίνηση του αεροχειμάρρου καθορίζει την δημιουργία και τη κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων.

Βροχές και καταιγίδες σήμερα
Κακοκαιρία θα επικρατήσει την Παρασκευή (26/11) αφού ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ θα είναι έντονα στα βορειοανατολικά. Από τις βραδινές ώρες, ωστόσο, αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένηση στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νότια.
Εν συνεχεία, σύμφωνα με σχετική πρόγνωση της υπηρεσίας Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά και ιδίως πάνω από τα 1500 μέτρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 8-9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 13, στην Ήπειρο από 1 έως 14, στη Θεσσαλία από 0 έως 12, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18-19, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17-18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 23-24.
Ακόμα, οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση έως 8 μποφόρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση