GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΚΗΝΕΣ πολέμου στην Τουρκία: Τεράστιες ουρές για ένα καρβέλι ψωμί μέσα σε μια δίνη φτώχειας και ανέχειας...

Η υποτίμηση της λίρας έχει περάσει το 40% τον Νοέμβριο  Εικόνες που παραπέμπουν σε εμπόλεμη περίοδο διαρρέουν το τελευταίο διάστημα από την ...


Η υποτίμηση της λίρας έχει περάσει το 40% τον Νοέμβριο 

Εικόνες που παραπέμπουν σε εμπόλεμη περίοδο διαρρέουν το τελευταίο διάστημα από την Τουρκία, καθώς οι πολίτες κάνουν ουρές για ένα καρβέλι ψωμί, με την οικονομική κρίση να πλήττει τη χώρα.

Εδώ και αρκετό καιρό οι δήμοι της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και της Αγκύρας προσφέρουν το λεγόμενο «φθηνό» ψωμί, στη μισή τιμή σε σχέση με αυτό που πωλείται στους φούρνους και τις τελευταίες ημέρες οι πωλήσεις τους έχουν γιγαντωθεί.

Η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί πάνω από 40% τον Νοέμβριο και 65% από τον Φεβρουάριο του 2021, οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευθεί πάνω από 50%-60%, ενώ ο βασικός μισθός φτάνει μόλις τις 200 λίρες. Αυτό έχει άμεση αντανάκλαση στην τσέπη των Τούρκων, που βλέπουν να αδειάζει πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το κοντινό παρελθόν.

Ταυτόχρονα, όσοι ακολούθησαν τις προτροπές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από δύο χρόνια, που έλεγε να πουλήσουν το συνάλλαγμά τους και να αγοράσουν τουρκικές λίρες, έχουν απωλέσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι εικόνες φτώχειας και ανέχειας αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα, καθώς η καθημερινότητα δυσκολεύει όλο και περισσότερο.

Χθες, Σάββατο 27 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Ερντογάν διέταξε έρευνα για την πιθανή χειραγώγηση του νομίσματος, αφού η λίρα κατέγραψε πτώση ρεκόρ έναντι του δολαρίου αυτήν την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση