GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ μετά τον κορονοϊό! Ο ΠΟΥ προειδοποιεί και για «επιδημία αφροδίσιων ασθενειών». Εμβόλιο και γι' αυτές...

Ο αριθμός των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών έχει αυξηθεί δραματικά στην Αυστρία και την Ευρώπη από την αλλαγή της χιλιετίας...  Συμβαίν...


Ο αριθμός των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών έχει αυξηθεί δραματικά στην Αυστρία και την Ευρώπη από την αλλαγή της χιλιετίας... 

Συμβαίνει λιγότερο αισθητά από ό,τι με τον Covid-19, αλλά τα αφροδίσια νοσήματα αυξάνονται επίσης στην Αυστρία και την Ευρώπη, ανέφεραν Βιεννέζοι γιατροί σε δημοσιογράφους την Πέμπτη. Ο αριθμός των περιστατικών γονόρροιας και σύφιλης έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και δεν υπάρχει ακόμη θεραπεία για τον HIV. Υποστηρίζουν πιο συνεπή χρήση προφυλακτικών και ελπίζουν ότι - όπως και με τον κορωνοϊό - οι εμβολιασμοί κατά των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών μπορεί να είναι πιο συχνοί.

Η τάση αυξάνεται απότομα
«Στην Ευρώπη, περισσότερες από 500.000 σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις καταγράφονται κάθε χρόνο και η τάση αυξάνεται ραγδαία», δήλωσε ο Georg Stingl, επίτιμος διευθυντής του Τμήματος Δερματολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο (MedUni) Βιέννης: «Από το 2012 έως το 2018 τα κρούσματα της γονόρροιας αυξήθηκε δραματικά κατά 93% και της σύφιλης κατά 58%. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιγράφει την αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων ως «σιωπηλή επιδημία». Το 2019 αναφέρθηκαν 1.600 βλεννόρροια και 580 περιπτώσεις σύφιλης στην Αυστρία. Επιπλέον, ο αριθμός των περιστατικών που δεν αναφέρονται είναι πιθανώς πολύ μεγάλος, γιατί αφενός οι ασθενείς συχνά ντρέπονται γι' αυτό, αφετέρου μερικές φορές δεν παρατηρούν τίποτα στην αρχή.

«Πολλοί παθογόνοι μικροοργανισμοί δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα στην οξεία φάση, επομένως όσοι επηρεάζονται δεν πηγαίνουν στο γιατρό και δεν λαμβάνουν καμία θεραπεία», δήλωσε ο Georg Stary από την Πανεπιστημιακή Κλινική Δερματολογίας στο MedUni Vienna. Όμως προκαλούν προβλήματα όπως χρόνια φλεγμονή. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών που δεν αντιμετωπίζονται περιλαμβάνουν τη στειρότητα και, στην περίπτωση των ιών των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), ακόμη και τον καρκίνο. Ανεξάρτητα από το σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική. Στην περίπτωση βακτηριακών λοιμώξεων, τα αντιβιοτικά συνήθως λειτουργούν καλά, αν και τα βακτήρια που προκαλούν τη γονόρροια (γονόκοκκοι), για παράδειγμα, γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Ακόμη και σε περίπτωση λοίμωξης από τον ιό HIV, η συνδυαστική θεραπεία με πολλά φάρμακα αποτρέπει μόνο το ξέσπασμα του AIDS

«Στην Αυστρία μεταξύ 8.000 και 9.000 άνθρωποι ζουν αυτή τη στιγμή με μόλυνση από τον ιό HIV», ανέφερε ο Erwin Tschachler, ο οποίος εργάστηκε επίσης στην Πανεπιστημιακή Κλινική Δερματολογίας στο MedUni Vienna. Σε αντίθεση με το SARS-CoV-2, όπου ένα εμβόλιο ήταν έτοιμο για την αγορά μέσα σε ένα χρόνο, παρά την εντατική έρευνα 28 χρόνια μετά την ανακάλυψη του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας, δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο που να προστατεύει τους ανθρώπους από αυτόν, σύμφωνα με τον γιατρό. . Ίσως η τεχνολογία εμβολίου mRNA που έχει αποδειχθεί κατά του κοροναϊού θα μπορούσε τελικά να φέρει ένα προστατευτικό εμβόλιο για τον HIV», λέει. Σε κάθε περίπτωση, κλινικές μελέτες για αυτό είχαν ήδη ξεκινήσει τον Αύγουστο. «Θα πρέπει να ελπίζουμε ότι η νέα κατηγορία εμβολίων mRNA έχει επίσης τη δυνατότητα να αλλάξει το παιχνίδι κατά του HIV», είπε.

Ο Stary ανέπτυξε μια άλλη, νέα στρατηγική με μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (ΗΠΑ) κατά των χλαμυδίων: Οι ερευνητές σκότωσαν τα βακτήρια με υπεριώδη ακτινοβολία και τα προσάρτησαν με νανοσωματίδια σε ένα ανοσοενισχυτικό που εντείνει το αποτέλεσμα (ανοσοενισχυτικό). Αυτό το μείγμα χορηγείται στην επιφάνεια της βλεννογόνου μεμβράνης επειδή τα βακτήρια εκεί συνήθως μολύνουν ένα άτομο. Στη συνέχεια, το ανοσοποιητικό σύστημα σχηματίζει κύτταρα άμυνας και μνήμης ενάντια στα παθογόνα, τα οποία περιμένουν τα παθογόνα απευθείας στη βλεννογόνο μεμβράνη.

Εμβολιασμός HPV

Ένα εμβόλιο λειτουργεί τώρα και κατά της γονόρροιας, και αυτό συμβαίνει τυχαία. Αναπτύχθηκε κατά των μηνιγγιτιδοκοκκικών βακτηρίων που προκαλούν μηνιγγίτιδα. Σε Αυστραλούς ασθενείς, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι προστατεύει επίσης από τα βακτήρια της γονόρροιας. Ο λόγος θα μπορούσε να είναι η πολύ υψηλή ομοιότητα των δύο βακτηρίων που πυροδοτούν (μηνιγγιτιδόκοκκοι και γονόκοκκοι), εξήγησε ο Stary.

Ο Stingl περιέγραψε τον εμβολιασμό κατά του HPV ως «σημαντικό ορόσημο». «Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων και καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έως και 90 τοις εκατό», είπε, «Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του λαιμού, του λάρυγγα, του κόλπου, του πρωκτού και του πέους».

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε με αφορμή το συμπόσιο «Lust and Epidemic: From Paracelsus to Anthony Fauci» της Εταιρείας Ιατρών και της Αυστριακής Εταιρείας Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων και Δερματολογικής Μικροβιολογίας (ÖGSTD).

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση