GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κινδυνεύει ο σκύλος από covid 19; Μπορώ να μεταδώσω τον ιό; Είναι Fake news ή αλήθεια όσα γράφονται;

Υπονοούμενα για στρατηγική εμπλοκή των κατοικίδιων στο θέμα της εξάπλωσης του...

Υπονοούμενα για στρατηγική εμπλοκή των κατοικίδιων στο θέμα της εξάπλωσης του... κοροναϊού με άρθρα τον τελευταίο καιρό προκειμένου να αυξηθεί το κύμα εμβολιασμού άφησε ο εκπαιδευτής σκύλων Χρήστος Κούτσης στην εκπομπή του στο YouTube.
Μεταξύ άλλων παρουσίασε αρθρογραφία που φέρει τους ανθρώπους να μεταφέρουν τον κοβιντ 19 σε σκύλους και γάτες και κατόπιν τα ζώα να νοσούν δημιουργώντας φλεγμονές και έχοντας φαινόμενα δύσπνοιας την ίδια στιγμή πού παράλληλη ορθογραφία εμφάνιζε εκπαιδευμένους σκύλους να εντοπίζουν τον ιό του κορονοϊού άρα και να θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο.
Σχολιάζοντας δε πέραν αυτής της αντίφασης προχθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας της ΕΡΤ που αναφέρεται στον εντοπισμό σκύλου με κοβιντ 19 στο εξωτερικό ζήτησε δημοσίως από οποιοδήποτε υπεύθυνο θεσμό να απευθύνει ερώτημα προς τον κτηνιατρικό σύλλογο Ελλάδος για το εάν έχει ενημέρωση η γνώση για έρευνες που αφορούν τα όσα αναφέρουν τα εν λόγω άρθρα.
Εάν τα όσα αναφέρονται αληθεύουν η κοινή λογική θα έλεγε ότι τα κατοικίδια πέραν του κινδύνου να νοσήσουν από τον άνθρωπο θα έπρεπε να θεωρούμε ως δεδομένο την μεταξύ τους μεταφορά του ιού θα πρέπει λοιπόν άμεσα να απαντηθεί από την επιστημονική κοινότητα και να ξεκαθαριστεί το αν αυτά τα άρθρα ευσταθούν στηρίζονται σε μελέτες και εάν υπάρχει ενημέρωση στους κτηνιάτρους της χώρας αλλά και τους γιατρούς.
Τέλος ο κύριος Κούτσης μίλησε για το παράξενο φαινόμενο άρθρων που ανεβαίνουν και μετά από λίγες μέρες που τα αναζητεί είναι εξαφανισμένα από το διαδίκτυο.
Ας ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρξει σε ελληνικό επίπεδο μία επιστημονική απάντηση για το εν λόγω ζήτημα πού αρχίζει να προκαλεί αναστάτωση στους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση