GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΖΟΦΟΣ! Η ΑΠΕΙΛΗ του γενικού lockdown πλανάται πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη...

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει φτάσει για τα καλά στην Ευρώπη και δείχνει τα «δόντια» του. Ήδη, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ,...


Το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει φτάσει για τα καλά στην Ευρώπη και δείχνει τα «δόντια» του. Ήδη, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ, το 60% κρουσμάτων και θανάτων παγκοσμίως καταγράφεται στην Ευρώπη, ενώ το τρίπτυχο για την αντιμετώπισή του είναι σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του «μάσκα, αποστάσεις, εμβολιαστική κάλυψη». 

Lockdown και αυστηροποίηση των μέτρων
Μέσα σ' αυτό το κλίμα οι ευρωπαϊκές χώρες δειλά – δειλά η μια μετά την άλλη, εξετάζουν την επαναφορά μέτρων που πολλοί πίστευαν πως έχουν μπει στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως τα lockdown και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ήδη Αυστρία και Σλοβακία έχουν κάνει το βήμα, επιβάλλοντας εκ νέου lockdown για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Στην Αυστρία το μέτρο προβλέπει πως από το σπίτι του μπορεί κανείς να βγει μόνο για λόγους υγείας, εργασίας και αγοράς τροφίμων, ενώ στη Σλοβακία η ανακοίνωση έκανε λόγο για lockdown δύο εβδομάδων.

Στην Ολλανδία επιλέχθηκε μια πιο ήπια λύση, με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα καταστήματα εκτός από φαρμακεία και αγορές τροφίμων να κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα. Η Γαλλία εξετάζει πλέον νέα αυστηροποίηση των μέτρων, αλλά δεν έχει μπει ακόμα σε τροχιά lockdown, ενώ στη Γερμανία η εισήγηση για νέο lockdown φέρεται πως ήρθε από την απερχόμενη καγκελάριο Μέρκελ.

Εισήγηση για lockdown από τη Μέρκελ
Καθολικό lockdown, για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες της Bild η υπηρεσιακή καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, εισήγηση όμως που φέρεται να απορρίφθηκε από τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό.

Η εισήγηση σύμφωνα με την εφημερίδα έγινε σε έκτακτη συνάντηση που είχε η Άνγκελα Μέρκελ με τον υποψήφιο του Σοσιαλδημορκατικού Κόμματος για την καγκελαρία, Όλαφ Σόλτς αλλά και την ηγεσία των Πράσινων Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ και τον αρχηγό των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ.

Η πρόταση της Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται πως έγινε για το διάστημα 25 Νοεμβρίου με 8 Δεκεμβρίου σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Όπως αναφέρει για το ίδιο θέμα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε την αυστηροποίηση των μέτρων, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας. Μια τέτοια απόφαση πάντως, νομικά θα ήταν εφικτό να ληφθεί μόνο μέχρι σήμερα, καθώς αύριο εκπνέει η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η Καγκελάριος «εξήγησε την εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης, μιας άνευ προηγουμένου έκτακτης κατάστασης». Η πρότασή της, σύμφωνα με την BILD, απορρίφθηκε και από τα τρία κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση