GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ! ΓΕΝΙΚΟ LOCKDOWN ανακοινώθηκε στην Αυστρία...

Την επιβολή lockdown για όλο τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η Αυστρί...


Την επιβολή lockdown για όλο τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η Αυστρία.

Ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα και για το πολύ 20 ημέρες, ώστε τα Χριστούγεννα να γίνουν με μια σχετική κανονικότητα. Πρόκειται για το τέταρτο lockdown που βιώνει η χώρα καθώς υπάρχει ανησυχία πως δεν θα μπορέσει να αντέξει το εθνικό σύστημα υγείας, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί και αφορούσαν μόνο τον ανεμβολίαστο πληθυσμό.

Η Kronen Zeitung μεταδίδει πως το εθνικό "λουκέτο" θα είναι διάρκειας δέκα ημερών, ωστόσο όπως αναφέρει το Reuters, το πιο πιθανό είναι να επεκταθεί στις είκοσι ημέρες. "Δε θέλουμε πέμπτο κύμα" ανακοίνωσε ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ, ενώ αποσαφήνισε πως και τα σχολεία περνάνε πάλι στη τηλεκπαίδευση. Ακόμη, ο καγκελάριος είπε πως θα ανακοινωθούν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί από 1η Φεβρουαρίου, για το σύνολο του πληθυσμού.



Ήδη από τα μέσα της εβδομάδας, τα κρατίδια της Άνω Αυστρίας και του Σάλτσμπουργκ είχαν ανακοινώσει τις αποφάσεις τους για τοπικά lockdown ακόμη και των εμβολιασμένων.

Τα εν λόγω κρατίδια είναι αυτά που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία. Ο Πρωθυπουργός της Άνω Αυστρίας, Τόμας Στέλτσερ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας πως τα περιθώρια "ελιγμών" με έκτακτα μέτρα, έχουν τελειώσει, και τάχθηκε εξ αρχής υπέρ της λήψης ανάλογων μέτρων σε όλη τη χώρα.

Στη χώρα, ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, σημείωσε σήμερα νέο ρεκόρ, φθάνοντας το 989.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως, ότι στην Αυστρία είναι πλήρως εμβολιασμένο το 64,8% του γενικού πληθυσμού, με 12,5 εκ. δόσεις να έχουν χορηγηθεί και 5,78 εκ. ανθρώπους να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.



Η Αυστρία μετράει 11,903 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, ενώ η πιο πρόσφατη καταγραφή κρουσμάτων έφτασε στα 12,616.

Παράλληλα, Σλοβακία και Τσεχία ανακοίνωσαν την Παρασκευή lockdown για τους ανεμβολίαστους, ενώ και στη δική μας χώρα αυξάνονται τα μέτρα έναντι εκείνων που δεν έχουν λάβει ακόμη δόση εμβολίου.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ITV πως "δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της Αυστρίας, επιβάλλοντας ένα πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους", και κάλεσε τους Βρετανούς τουρίστες να κάνουν κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι. Δύο ημέρες μετά, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε επέκταση των μέτρων κατά της πανδημίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση