GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΟΘΕΣΗ Novartis! ΕΦΕΣΗ για το απαλλακτικό βούλευμα στον Ν. Μανιαδάκη...

Εφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος που εξέδωσε προ ολίγων ημερών το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τον καθηγητή Νικόλαο Μανιαδάκη σε ότι...

Εφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος που εξέδωσε προ ολίγων ημερών το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τον καθηγητή Νικόλαο Μανιαδάκη σε ότι αφορά την κατηγορία της δωροληψίας (παθητικής δωροδοκίας) στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών.

Η Εισαγγελία Εφετών προσβάλει το βούλευμα για τον κ. Μανιαδάκη, το οποίο με ανάλογη εισαγγελική πρόταση έκρινε πως δεν πρέπει να γίνει κατηγορία στον κατηγορούμενο καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Θόδωρο Μαντά, το προσβαλλόμενο πλέον βούλευμα έκρινε πως «στα καθήκοντα του κατηγορουμένου δεν περιλαμβανόταν ούτε η διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων, ούτε η κυκλοφορία νέων φαρμάκων, ούτε η διαμόρφωση της φαρμακευτικής νομοθεσίας. Επομένως δεν μπορεί να γίνει λόγος για υπηρεσιακή πράξη αντίθετη με τα καθήκοντά του και συνακόλουθα δεν μπορεί να γίνει κατηγορία σε βάρος του για την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη».

Μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Εφετών, η υπόθεση για τη συγκεκριμένη κατηγορία κατά του κ. Μανιαδάκη, θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών από την αρχή. Το Συμβούλιο θα αξιολογήσει τα στοιχεία ώστε να διαπιστώσει αν η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του καθηγητή ευσταθεί ή αν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αξιολόγησε ορθά τον νόμο για την δωροληψία υπαλλήλων στην υπό κρίση δικογραφία.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Μανιαδάκη είχε ασκηθεί τον Δεκέμβριο του 2018 από την Εισαγγελία Διαφθοράς η οποία ταυτόχρονα είχε ανακαλέσει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα που είχε χορηγηθεί αρχικά στον καθηγητή ο οποίος είχε καταθέσει με το όνομα «Ιωάννης Αναστασίου».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση