GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! ΜΟΝΟ με rapid test σε λιανεμπόριο, δημόσιο, τράπεζες, κομμωτήρια οι ανεμβολίαστοι...

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid ή PCR τεστ εβδομαδιαίως από το...

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid ή PCR τεστ εβδομαδιαίως από το Σάββατο 6/11 ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στην ενημέρωση του Υπουργείου για την πορεία της πανδημίας κορονοιού. 

Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε περαιτέρω νέα μέτρα με επιπλέον περιορισμούς που αφορούν ειδικά τους ανεμβολίαστους, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα εισέρχονται σε τράπεζες, λιανεμπόριο, μεικτούς χώρους εστίασης και δημόσιες υπηρεσίες μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR τεστ.  Βρισκόμαστε σε αυξητική τάση της πανδημίας, κάτι που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, επεσήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΣΥ λέγοντας ότι λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ, σε προσωπικό και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. «Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο» υπογράμμισε ο υπουργός.

Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ανέφερε και προέταξε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη.

Μίλησε για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.
Έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους. Από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, ανέφερε.
Ειδικότερα: Δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος.
Αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά κέντρα. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.
Απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Ενημέρωσε ότι αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.
Ο Υπουργός έκανε λόγο για αναβάθμιση των ποινών όπου δεν υπάρχει η τήρηση των μέτρων, εξηγώντας πως αυτές θα ξεκινούν από πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 10 ημερών, όσον αφορά τα μαγαζιά ενώ ποινές θα υπάρχουν και στην περίπτωση που δεν τηρείται το μέτρο χρήσης μάσκας και άλλων περιορισμών στα γήπεδα.


2 σχόλια

  1. Καταλαβατε οτι οι μοχθηροι αυτοι τυποι δεν ενδιαφερονται παρα μονο να πουλησουν εμβολια;Ο,τι μετρο και να παρουν εναντιον των αν2μβολιαστων,η κατασταση θα χειροτερευει εξ αιτιας της μη προστασιας των εμβολιασμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα γίνεσαι υπουργός ξεχνάς και τα βασικά της Νομικής, συνταγματικά δικαιώματα, ισότητα και ισονομία πολιτών κλπ. Γεια σου Πλεύρη και με γεια η καρέκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση