GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

SOS από κορυφαίο ιολόγο για την παραλλαγή Όμικρον: «Ίσως είναι αυτό που φοβόμασταν...»

Η παραλλαγή Όμικρον έχει ανησυχήσει ολόκληρο τον πλανήτη αφού οι επιστήμονες χρειάζονται ακόμα χρόνο για να βγάλουν τα τελικά συμπεράσματά τ...

Η παραλλαγή Όμικρον έχει ανησυχήσει ολόκληρο τον πλανήτη αφού οι επιστήμονες χρειάζονται ακόμα χρόνο για να βγάλουν τα τελικά συμπεράσματά τους για την μεταδοτικότητά της, το πόσο παθογόνα είναι και αν τα εμβόλια την καλύπτουν.

«Μπορεί να είναι η παραλλαγή που φοβόμασταν», δηλώνει στην «Καθημερινή» ο Πίτερ Πιοτ, επιστημονικός σύμβουλος της προέδρου της Κομισιόν για τη διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού. «Θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες για να σιγουρευτούμε».

Χρειάζεται προληπτική δράση
Ο δρ Πιοτ τονίζει τη σημασία της προληπτικής δράσης: «Προτιμώ να κατηγορηθούμε ότι υπερβάλαμε παρά ότι αργήσαμε να αντιδράσουμε», σημειώνει. «Αν η παραλλαγή όντως δεν ανταποκρίνεται στα εμβόλια, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα», προειδοποιεί ο κορυφαίος ιολόγος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, αν επιβεβαιωθεί το αρνητικό αυτό σενάριο, θα χρειαστούν τρεις μήνες για να είναι έτοιμα τα εμβόλια δεύτερης γενιάς που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν την B.1.1.529. «Μετά όμως υπάρχει και το ζήτημα της αναγκαίας κλιμάκωσης της παραγωγής», καταλήγει. Προς το παρόν, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος με την αποφυγή της διασποράς του νέου στελέχους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση