GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ο προϋπολογισμός με 158 «ναι»...

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το έτος 2022, ενώ προηγήθηκε θυελλώδης συνεδρίαση με τους τόνους μεταξ...



Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το έτος 2022, ενώ προηγήθηκε θυελλώδης συνεδρίαση με τους τόνους μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ανοιχτά εκλογές με τον πρωθυπουργό ωστόσο να μην σηκώνει το γάντι και να παραπέμπει στο τέλος της τετραετίας.

Βγάζοντας δε ισχυρά όπλα στο τραπέζι, προς απόδειξη της υπευθυνότητας της κυβέρνησής του, αλλά και ως απάντηση σε όσους μίλησαν για άλλο ένα ταξικό προϋπολογισμό που ευνοεί τους λίγους ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα για την ενίσχυση των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ιλιγγιώδη αύξηση των τιμών σε ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Είχε δε προηγηθεί η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που ανακοίνωσε νέες φοροδιευκολύνσεις, μεταξύ των οποίων και η μετάθεση της πληρωμής της πρώτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Πέρασε με 158 «ναι»
Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν 158 βουλευτές και τον καταψήφισαν 142 βουλευτές.

Τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας υπερψήφισαν εκτός από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, της Ελληνικής Λύσης και η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου.

Εγκρίθηκε με 191 «ναι» και 109 «όχι».
Ευρύτερη πλειοψηφία καταγράφηκε και στα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με 263 «ναι» και «37» όχι» ενώ τα έξοδα της προεδρίας της κυβέρνησης υπερψηφίστηκαν με 160 ψήφους υπέρ έναντι 140 κατά.

Να σημειωθεί ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είθισται να χαρακτηρίζεται ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση.

Κατά την πενθήμερη συζήτηση του, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 61 ώρες, ενώ πήραν το λόγο συνολικά 225 βουλευτές.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται, 6 γενικοί και 12 ειδικοί εισηγητές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 36 μέλη της κυβέρνησης και οι έξι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων.


1 σχόλιο

  1. Παλι τα 180 τσουλακια ενωμενα.Δεν πειραζει,το ξερουμε το κολπο.Απλα,μη νομιζει καποιος του οτι θα τον ξεχασουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση