GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ! Πάνω από 6 εκατομμύρια οι ανεμβολίαστοι στην Ιταλία...

Μεγάλος παραμένει ο αριθμός των ανεμβολίαστων Ιταλών, αν και το ποσοστό εμβολιασμού της χώρας έχει αγγίξει το 85%. Στην Ιταλία πάνω από 6 εκ...


Μεγάλος παραμένει ο αριθμός των ανεμβολίαστων Ιταλών, αν και το ποσοστό εμβολιασμού της χώρας έχει αγγίξει το 85%.

Στην Ιταλία πάνω από 6 εκατομμύρια πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι. Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή πως 6.103.160 Ιταλοί δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου, με κυρίαρχες ηλικιακές ομάδες τους 40 έως 59 ετών.

«Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Αυτό το νέο κύμα κορονοϊού πλήττει σημαντικά όλη την Ευρώπη. Και στην Ιταλία καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, το 85% των πολιτών είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ οι υγειονομικές αρχές στοχεύουν σε έως και 500.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι σχεδιάζει τη χρήση του «σούπερ πράσινου πάσου» και στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με την εφημερίδα "La Stampa", σε περίπτωση που η κατάσταση εκτραχυνθεί.

Τα κρούσματα έχουν πάρει και πάλι ανοδική πορεία και αν το μέτρο εφαρμοστεί, θα σημαίνει ότι για να μπορεί κανείς να πηγαίνει στη δουλειά του, θα πρέπει να διαθέτει -υποχρεωτικά- πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το σύστημα υγείας της χώρας ήδη δέχεται πίεση και αν αυτή γίνει μεγαλύτερη, με βάση τα δημοσιεύματα της εφημερίδας, η κυβέρνηση θα το προτείνει ως ύστατο μέτρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση