GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντίο Angelo “Sigaro” Conti... Αντάρτη ποιητή της εργατικής τάξης!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Όποιος πολεμάει δεν θα γίνει ποτέ σκλάβος »! Γεια σου Πούρο " Banda Bassotti "...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Όποιος πολεμάει δεν θα γίνει ποτέ σκλάβος»!
Γεια σου Πούρο
"Banda Bassotti"...

Ο Angelo Conti, γνωστός ως "Sigaro" (πούρο και πάντα Κουβανέζικο...), κιθαρίστας και τραγουδιστής του στρατευμένου ιταλικού συγκροτήματος Banda Bassotti, έφυγε από τη ζωή μόλις 62 ετών, από την επάρατη νόσο. Οι σύντροφοί του τον αποχαιρέτισαν με ένα απλό μήνυμα: «Όποιος πολεμάει δεν θα γίνει ποτέ σκλάβος»!

Για τους λίγους που τυγχάνει να γνωρίζουμε το συγκρότημα, που η μουσική του γεμίζει τις πλατείες και τους δρόμους της Ιταλίας, ο ήχος των Banda Bassotti δεν έπαψε ποτέ να είναι οικείος. Ίσως το στρατευμένο τραγούδι τους να μην έχει καταφέρει να "εκσυγχρονιστεί", δηλαδή να υποκύψει και να γονατίσει στις απαιτήσεις της Νατοϊκής αριστεράς, αλλά τα πλεονεκτήματα αυτής της ικανότητας αντίστασης στο χρόνο έχει δώσει ζωή σε μια σειρά θεμελιωδών αρχών αλληλεγγύης και διεθνισμού για μια γενιά που σκέφτεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και δεν προτίθεται να καταθέσει τα όπλα. Χθες το βράδυ το συγκρότημα ανακοίνωσε τον θάνατο του "Sigaro", κιθαρίστα και τραγουδιστή τους, συνδημιουργός αυτής της προλεταριακής ομάδας μαζί με τον Gianpaolo "Picchio" (Δρυοκολάπτης) Picchiami και τον  David Cacchione.

Ο αποχαιρετισμός από τους συντρόφους του με το τραγούδι του: Gli Ultimi (Οι τελευταίοι)

 

Όσοι τους λατρεύουμε δεν ξεχνάμε το "Καραβάνι Αντιφασιστικής Αλληλεγγύης στη Συρία", για το λαό της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τους Μάρτυρες του. Το "Καραβάνι Αντιφασιστικής Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς"... Ανακοινώνοντας την αποστολή στη Συρία μιλούν με τα λόγια που δεν τολμάει να προσφέρει η υποταγμένη ευρωπαϊκή αριστερά: "Κάτω τα χέρια από τη Συρία, την Κούβα, τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα, το Ιράν... Όχι στις μπίζνες της μετανάστευσης..."
 
Έφυγε ένας μεγάλος φίλος της Κούβας, της Νικαράγουα, της Βενεζουέλας, της Βολιβίας κι όλης της Λατινικής Αμερικής, της Συρίας, του Ιράν κι όλων των Εθνικοαπελευθερωτικών Κινημάτων... όλων των σοσιαλιστικών κομμάτων στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης...
Έφυγε ένας αντάρτης ποιητής... Θα μας λείψει...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση