GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΤΟ ΜΟΝΟ κόμμα της αντιπολίτευσης...» ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ στην Αυστρία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκλήθηκε  στην Αυστρία, όταν η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιο νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Με τη σημ...


Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκλήθηκε  στην Αυστρία, όταν η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιο νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Με τη σημερινή του μορφή, ο νόμος θα επιβάλει πρόστιμα έως 3.600 ευρώ για όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν.

Το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε είναι πολύ πιο ήπιο συγκριτικά με την αρχική του μορφή, καθώς το αρχικό σχέδιο προέβλεπε πρόστιμα έως και 7.200 ευρώ.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύει για κάθε κάτοικο άνω των 14 ετών, με εξαίρεση όσους έχουν αναρρώσει, τις εγκύους και όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας.

Η κυβέρνηση των Συντηρητικών-Πράσινων προσπάθησε να καταλήξει σε συναίνεση με την αντιπολίτευση για την αμφιλεγόμενη ρύθμιση.

Τόσο το φιλελεύθερο NEOS όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζουν την προσέγγιση να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο του 2022.

«Νομίζω ότι ο διάλογος είναι το κλειδί για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση», δήλωσε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

Μόνο το δεξιό λαϊκίστικό FPÖ αρνήθηκε να υποστηρίξει την πρόταση. Ο αρχηγός του κόμματος Χέρμπερτ Κικλ είπε ότι η εισαγωγή του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα ισοδυναμούσε με τιμωρητικές ενέργειες και ότι βασίζεται στον «καταναγκασμό και την απανθρωποποίηση».

«Είμαστε το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που έχει απομείνει», πρόσθεσε ο Kickl.

Ενώ η κυβέρνηση τόνισε ότι θέλει να απλώσει τα χέρια της σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, ο αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ χρησιμοποίησε έντονη γλώσσα προς το FPÖ, το οποίο κατηγόρησε ότι βάθυνε τις διαφορές στην Αυστρία με την αμφιλεγόμενη ρητορική τους.

«Πρέπει να πάρουμε θέση εάν οι νεοφασίστες και οι νεοναζί περπατούν στους δρόμους μας», είπε, αναφερόμενος στην υποστήριξη του FPÖ στις μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα της COVID-19.

Πηγή: euractiv.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση