GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΑΖΙΚΕΣ διαδηλώσεις και επεισόδια (στη Θεσσαλονίκη) για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου...

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, κοντά στην Καμάρα, στον απόηχο της μεγάλης διαδήλωσης για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρο...


Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, κοντά στην Καμάρα, στον απόηχο της μεγάλης διαδήλωσης για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν άτομα που συμμετείχαν στην πορεία εκτόξευσαν μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα άτομα φέρονται να εκτόξευσαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου–λάμψης.Εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετείχαν νωρίτερα στη διαδήλωση, στη Θεσσαλονίκη

Μαζικές διαδηλώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Νωρίτερα, διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα, για να διαδηλώσουν ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία με αφορμή τη συμπλήρωση 13 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Μαζική συμμετοχή στις πορείες μαθητών-φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το μεσημέρι, μαθητική-φοιτητική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι με κεντρικό σύνθημα «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.


Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Σημειώνεται ότι στις 6.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.



Η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων για κατοχή μολότοφ και σε έντεκα προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους συνολικά τέσσερις μολότοφ και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, μετά την πορεία στο Σύνταγμα, οι διαδηλωτές χωρίστηκαν σε αυτούς που κατέβηκαν την Πανεπιστημίου και κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια και σε όσους πήγαν στην Ομόνοια, όπου και διαλύθηκαν.
Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα «τσακίστε την κανονικότητα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, των εργατικών δολοφονιών, των γυναικός τίμιων, των 18.000 νεκρών της πανδημίας και της κρατικής καταστολής» μαθητικές συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 13 χρόνια (στις 6 Δεκεμβρίου του 2008) από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.



Η πορεία μαθητών και φοιτητών ξεκίνησε από την Καμάρα, και μέσω της Εγνατίας οδού έκανε στάση έξω από το ΥΜΑΘ.

Φορώντας μάσκες και κρατώντας πανό οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπέρ της νεολαίας και κατά της κρατικής καταστολής.

Οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες επισημαίνουν πως από τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στον Νίκο Σαμπάνη, τίποτα δεν έχει αλλάξει και ακόμα η αστυνομία πυροβολεί και σκοτώνει νέους ανθρώπους.



Λίγο μετά τις 2 η πορεία ολοκληρώθηκε, επιστρέφοντας στην Καμάρα ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εγνατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση