GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Λουτφί Ελβάν...

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών μέσω οικονομικής κρίσης. Ο Νουρετίν Νεμπατί διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών στη θέση του Λουτφί Ελβά...


Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών μέσω οικονομικής κρίσης. Ο Νουρετίν Νεμπατί διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών στη θέση του Λουτφί Ελβάν το αίτημα του οποίου για παραίτηση έγινε δεκτό με την απόφαση του Προέδρου Ερντογάν.

Την απαλλαγή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, ζήτησε και έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Λουτφί Ελβάν εν μέσω οικονομικής κρίσης και κατάρρευσης της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας που ταλανίζει τη γείτονα χώρα. Στη θέση του διορίστηκε με απόφαση του Ερντογάν ο επιχειρηματίας Νουρετίν Νεμπατί.

Η απόφαση για τον διορισμό του, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα με την υπογραφή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας
O πληθωρισμός του Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή Παρασκευή 3/12 ενώ εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερος από 20%. Για τον μήνα Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 19,89%. Ο «τοπικός» πληθωρισμός έφτασε το 24,05%.Να σημειωθεί πως από την αρχή του έτους η λίρα έχει χάσει πάνω από το 40% της αξίας της.

Βιογραφικό του νέου υπουργού Ναμπάτι
Ο νέος υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Νουρεντίν Ναμπάτι γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1964 στην περιοχή Βιρανσεχίρ της Σανλιούρφα.
Ο Νεμπάτι, πολιτικός επιστήμονας, αποφοίτησε από την Πανεπιστημιακή Σχολή Πολιτικών Επιστημών της Ιστανμπούλ, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Ο Νεμπάτι απέκτησε το μεταπτυχιακό του στις Διεθνείς Σχέσεις στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών του ίδιου πανεπιστημίου.
Ο Νεμπάτι έλαβε διδακτορικό δίπλωμα πολιτικών επιστημών και δημόσιας διοίκησης από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών Kocaeli και δίδαξε Πολιτικές Επιστήμες, Τουρκική Πολιτική Ζωή, Κράτος και Πολιτική Κοινωνιολογία σε διάφορα πανεπιστήμια.
Ο Νεμπάτι, ο οποίος εργάστηκε στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας για μια περίοδο, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κεντρικών Γραφείων της Ανεξάρτητης Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (MUSİad) και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ιστανμπούλ (ITO). Ο Νεμπάτι διετέλεσε μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του MUSIAD.
Ο Νεμπάτι, ο οποίος είναι μέλος της Πανεπιστημιακής Σχολής Πολιτικών Επιστημών της Ιστανμπούλ, του Ιδρύματος Αποφοίτων και της Ένωσης και Επιστημονικής Διάδοσης, ENSAR, TÜGVA, ÖNDER, UTESAV, TDED, BEK, IDD, IDV και παρόμοιων ιδρυμάτων και ενώσεων, έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ιδρύματος ÜTEV και Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Πλατφόρμας Ιερουσαλήμ της Τουρκίας.

Εξελέγη μέλος της Κεντρικής Απόφασης και της Εκτελεστικής Επιτροπής (MQM) στο Τακτικό Συνέδριο και διετέλεσε Επικεφαλής Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Έδρας του Κόμματος AK ως Μέλος του CPC.
Ο Νεμπάτι, ο οποίος μιλάει καλά αγγλικά και χαμηλό επίπεδο αραβικών, είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση