GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΟΥΡΛΙΑΞΕ η Σάσα Σταμάτη! ΖΑΡΑΛΙΚΟΣ: «Δεν εκφοβίζομαι, δεν κόβω την αναφορά στον κ. Μαρινάκη...»

Ο δημοφιλέστατος stand up comedian Χριστόφορος Ζαραλίκος ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει κανονικά την παράστασή του και ότι δεν γνωρίζει ποιο ή...


Ο δημοφιλέστατος stand up comedian Χριστόφορος Ζαραλίκος ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει κανονικά την παράστασή του και ότι δεν γνωρίζει ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης που δέχτηκε χτες στο θέατρο Καρέζη. 

«Ούτε ήρωας είμαι ούτε μάγκας. Αλλά δεν φοβάμαι και δεν εκφοβίζομαι» δηλώνει  στο Sputnik ο stand up comedian καλλιτέχνης Χριστόφορος Ζαραλίκος, αναφερόμενος στο επεισόδιο που έγινε εχτές το βράδυ στο θέατρο Καρέζη, όπου παρουσιάζει τη σάτιρα «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά».  Με τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη κι ομάδα ατόμων να εξεγείρονται και να ανεβαίνουν στη σκηνή την ώρα που γινόταν σατιρική αναφορά στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη (στο σημείο αυτό η πρόζα αναφερόταν στην ελληνική Δικαιοσύνη). «Και ούτε πρόκειται να αλλάξω ή να κόψω έστω μια λέξη από το κείμενο της παράστασής μου» προσθέτει ο καλλιτέχνης.

«Κάνω αυτή τη δουλειά 25 χρόνια. Και ούτε για αστείο δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Να ανεβαίνουν στη σκηνή μπράβοι» προσθέτει, διευκρινίζοντας ότι δεν τον προπηλάκισαν «οι δυο φουσκωτοί που συνόδευαν την κυρία που εμφανίζεται σε μεσημεριανά πάνελ κι ανέβηκε ουρλιάζοντας στη σκηνή για να μας πει ότι "δεν λέω τα καλά που έχει κάνει ο κ. Μαρινάκης στη Μάνδρα". Όμως ο ένας από τους μπράβους είχε το χέρι του στην τσέπη και ο άλλος σε ένα τσαντάκι. Τέτοιους τύπους τούς έχουμε δει σε μαγαζιά νύχτας και τους ξέρουμε».



«Μόνιμη κι ασταμάτητη η προσπάθεια φίμωσης»

Ήταν αυθόρμητη η αντίδραση και το επεισόδιο;
«Είναι σαφές ότι είχε έρθει επί τούτου η κυρία αυτή για να το δημιουργήσει» διατείνεται ο κωμικός, επαναλαμβάνοντας ότι «θα συνεχιστεί παρόλα αυτά να γίνεται η αναφορά στον κ. Μαρινάκη».
«Γιατί να πρέπει να φοβάμαι τον κ. Μαρινάκη;» ρωτά ρητορικά. «Πάντα κάνω σάτιρα. Δεν θα φιμωθώ τώρα κι ας ήταν στημένο αυτό που έγινε» αναφέρει. Προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης, προσθέτει, είναι «μόνιμη και ασταμάτητη στη χώρα».
«Αλλά άλλο αυτό κι άλλο να ανεβαίνει κάποιος στη σκηνή του θεάτρου με φουσκωτούς. Προφανώς και δεν πρόκειται να δώσω λόγο σε κανέναν για τι λέω στην παράστασή μου. Δεν έχω δώσει ποτέ. Το κείμενο της παράστασης έχει ροή, δεν είναι κάτι αποσπασματικό. Και δεν μπορεί να κοπεί κάτι. Μιλάμε για τη Δικαιοσύνη, τη Φιλοσοφία, τη Δημοκρατία, που εμείς ανακαλύψαμε, το Βατοπέδι, υπάρχουν ατάκες του Μητσοτάκη, της Λινού που λέει αδιανόητα αντιεπιστημονικά πράγματα».

«Μπράβοι 50 μέτρα από τη Βουλή και δεν φοβούνται»
Πρόκειται για σάτιρα. Και σάτιρα κάνει πάντα, τονίζει. «Έχει τύχει να διαμαρτυρηθούν θεατές και να φύγουν» παραδέχεται ο κ. Ζαραλίκος. «Αλλά αυτό που έγινε χτες είναι πρωτοφανές. Μπράβοι να ανεβαίνουν σε μια σκηνή 50 μέτρα από τη Βουλή όπου έχει έντονη αστυνομική παρουσία! Δεν φοβούνται;»

Η παράσταση μετά το συμβάν συνεχίστηκε πάντως κανονικά. «Το κοινό βοήθησε εχτές να απομονωθούν και να αποχωρήσουν η κα Σταμάτη και οι συνοδοί της. Αρχίσαν να τους γιουχάρουν και τους πετάξαν έξω. Σκοπός τους ήταν να χαλάσουν την παράσταση. Δεν το κατάφεραν» καταλήγει ο κωμικός, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν ξέρω ποιος τους έβαλε να το κάνουν και τι κίνητρα είχαν. Ούτε και με νοιάζει όμως».
Ξαφνικά το βίντεο και το tweet του με και για τα χτεσινοβραδινά γεγονότα έγιναν viral. Ακόμη και στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης κάνανε δηλώσεις. Δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη διαφήμιση η δουλειά του.
«Πραγματικά. Το μόνο πράγμα που δεν θέλω είναι να δημιουργώ επεισόδιο για να προβάλω τη δουλειά μου» αναφέρει. «Δεν το έκανα ποτέ. Κανείς δεν ξέρει τίποτα για την προσωπική μου ζωή επίσης. Αν έχω παιδί ή αν είμαι ομοφυλόφιλος».

1 σχόλιο

  1. Απλα,ηκοπελλα,ως δημοσιογραφο,μετεφερε την ειδηση οτι,πλεον και πρακτικα,διοικει ΜΟΝΟ το Παρακρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση