GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΝΙΟ! Η Γαλλία απαγορεύει τις μάσκες (FFP2) που στην Ελλάδα έκαναν υποχρεωτικές...

Ενώ στην Ελλάδα την κάνουμε υποχρεωτική για σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Γαλλία έχει ανασταλεί η χρήση της γιατί η εθνική υ...



Ενώ στην Ελλάδα την κάνουμε υποχρεωτική για σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Γαλλία έχει ανασταλεί η χρήση της γιατί η εθνική υπηρεσία ασφάλειας υγείας της Γαλλίας (ANSES) αποφάσισε ότι οι μάσκες FFP2 περιέχουν γραφένιο και δεν πρέπει πλέον να χρησιμοποιούνται, λόγω έλλειψης δεδομένων σχετικά με την τοξικότητα τους.

Υποχρεωτική θα είναι πλέον στην Ελλάδα η χρήση της μάσκας ΚΝ-95, για είσοδο των πολιτών σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, τη συγκεκριμένη μάσκα θα την έχουμε πλέον όλοι μαζί, ειδικά όσοι πηγαίνουν για ψώνια ή χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς.

«Η ANSES συνιστά στις δημόσιες αρχές να δίνουν προτεραιότητα στην εμπορία ή τη διάθεση μασκών χωρίς γραφένιο»

Η χρήση μασκών FFP2 που περιέχουν γραφένιο, έχει ήδη ανασταλεί προσωρινά στη Γαλλία, πρέπει να αποφευχθεί προληπτικά λόγω έλλειψης στοιχείων για την τοξικότητα αυτού του συνθετικού υλικού, έτσι έκρινε η υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας Anses. και ανακοίνωσε μέσο δελτίο τύπου μετά από έκθεση εμπειρογνωμόνων που ζήτησε η Γενική Διεύθυνση Υγείας.

Τον Απρίλιο, ο Καναδάς ήταν η πρώτη χώρα που τόνισε τους πιθανούς κινδύνους των μασκών FFP2 (ή KN95) για τον ίδιο λόγο, επειδή περιέχουν γραφένιο. Είχε αφαιρέσει προληπτικά τις μάσκες γραφενίου που κατασκεύαζε η κινεζική εταιρεία Shandong Shengquan New Materials, που τότε υποπτευόταν ότι προκαλούσε προβλήματα στους πνεύμονες. Μετά από ανάλυση, ο Καναδάς ενέκρινε τελικά ξανά αυτές τις μάσκες τον Ιούλιο, θεωρώντας ότι δεν παρουσίαζαν αποδεδειγμένο κίνδυνο.

Η ANSES ωστόσο θεωρεί «αδύνατο να εκτιμηθεί ο κίνδυνος για την υγεία». Σημειώνει μάλιστα «η έλλειψη πληροφοριών για το γραφένιο που χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές, για την τοξικότητα αυτής της ουσίας, είναι αδύνατον να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις ιδίως μακροπρόθεσμα». Γι’ αυτό θεωρεί προτιμότερο να αποφεύγεται η χρήση αυτού του είδους μάσκας.

Ο σύνδεσμος απο την ANSES κατέβηκε.. αλλα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες κι ΕΔΩ
Τα συμπεράσματα δικά σας!
https://anazitiseis.gr/i-gallia-apagorevei-prosorina-tis-maskes-ffp2-kn-95-epeidi-periechoun-grafenio-i-ellada-tis-kanei-ypochreotikes/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=i-gallia-apagorevei-prosorina-tis-maskes-ffp2-kn-95-epeidi-periechoun-grafenio-i-ellada-tis-kanei-ypochreotikes


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση