GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

¡Gran buena noticia desde Chile! «Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Μπορεί να μας εκμηδενίσουν, αλλά το αύριο θα είναι του λαού, θα ανήκει στους...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Μπορεί να μας εκμηδενίσουν,
αλλά το αύριο θα είναι του λαού, θα ανήκει στους...

εργαζόμενους.
Η ανθρωπότητα προχωρά προς την κατάκτηση μιας καλύτερης ζωής. [...]
Εργάτες της πατρίδας μου, έχω πίστη στη Χιλή και στο πεπρωμένο της.
Άλλοι άνθρωποι θα ξεπεράσουν αυτή τη γκρίζα και πικρή στιγμή
στην οποία η προδοσία προσποιείται ότι επιβάλλεται.
Οι μεγάλοι δρόμοι από τους οποίους θα περάσει ο ελεύθερος άνθρωπος θα ανοίξουν ξανά,
για να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία»
Σαλβαδόρ Αλιέντε
(Από την τελευταία ραδιοφωνική ομιλία του, 11 Σεπτέμβρη 1973)
* Αυτή είναι η δική μας 11η του Σεπτέμβρη!

Το πενάκι του Carlos Latuff τα λέει όλα...

Σχετικό: ¡Gracias Chile! Χίλη... νέο χαστούκι στις ΗΠΑ με την ήττα της δεξιάς κι εκλογή προέδρου της αριστεράς!

Η Χιλιανή δεξιά κι ακροδεξιά ωρύεται: "Η Χιλή στα χέρια των κομμουνιστών του Gabriel Boric, της άκρας αριστεράς του MiR (Movimiento de Izquierda Revolucionaria - MIR)..."

«Πρέπει να ρίξουμε στα σκουπίδια την εκφυλισμένη αριστερά,
για να μπορέσουμε ν' αγωνιστούμε εναντίον του καπιταλισμού
»
Costanzo Preve
Βλέπε, σε: Δεν ξεχνάμε τον Miguel Enríquez Espinosa

Τα διεθνή ΜΜΕ-Στέιτ Ντιπάρτμεντ σηματοδοτούν το ηχηρό χαστούκι στους ιμπεριαλιστές με σχετικές φωτογραφίες και διακηρύξεις μίσους: "Οι δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής συγχαίρουν τον Γκάμπριελ Μπόριτς για τη νίκη του στη Χιλή" (Dictadores latinoamericanos felicitan a Gabriel Boric por su victoria en Chile)

Στην άλλη πλευρά, τη Λατινική Αμερική της Αντίστασης στους ιμπεριαλιστές... οι "δικτάτορες"...

Ο πρόεδρος της Κούβας Díaz-Canel: «Θερμά συγχαρητήρια στον Gabriel Boric για την εκλογή του ως πρόεδρος της Χιλής σε μια ιστορική Λαϊκή Νίκη. Επαναβεβαιώνουμε τη βούληση για διεύρυνση των διμερών σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ του λαού μας και των κυβερνήσεών μας»

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolás Maduro: «Συγχαίρω το κόμμα "Εγκρίνω την Αξιοπρέπεια" για τη νίκη του, και στον νέο πρόεδρο της Χιλής Gabriel Boric. Χαιρετίζω τον λαό του Salvador Allende και του Víctor Jara για τη συντριπτική νίκη τους κατά του φασισμού. Μεγάλη Δημοκρατική Ημέρα! Ζήτω η Χιλή!»

Ο Έβο της καρδιάς μας, ο πρώην σοσιαλιστής πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales: «Χαιρετίζουμε το δημοκρατικό αίσθημα του αδελφού μας Χιλιανού λαού και συγχαίρουμε τον Gabriel Boric για τον θρίαμβό του»

Από το Περού, ο νέος σοσιαλιστής πρόεδρος Pedro Castillo: «Συγχαρητήρια για τη νίκη σου, αγαπητέ μου φίλε Gabriel Boric! Η νίκη που πέτυχες είναι αυτή του Χιλιανού λαού και του Λατινοαμερικάνικου λαού που θέλει να ζήσει με ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ενότητα των εθνών μας»

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος του Μεξικού Lopez Obrador: «Σήμερα ήταν μια καλή μέρα... συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο της Χιλής Gabriel Boric (... )»
 
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Lula Da Silva: «Χρόνια πολλά για τον σύντροφο Gabriel Boric για πρόεδρο της Χιλής. Χαίρομαι για άλλη μια νίκη για έναν δημοκρατικό και προοδευτικό υποψήφιο στη Λατινική Αμερική μας, για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους»

Το Εθνικααπελευθερωτικό Μέτωπο των Σαντινίστας (FSLN), του Daniel Ortega κι ο αντιπρόεδρο ς Rosario Murillo, εξέφρασε σε ένα μήνυμα το σεβασμό και τη χαρά για την ιστορική νίκη που πέτυχε ο γενναίος λαός της Χιλής: «Η θετική ψήφος για τον σημαιοφόρο του αριστερού συνασπισμού είναι εμπνευσμένη από την κληρονομιά του Προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε, που ανατράπηκε στις 11 Σεπτέμβρη 1973 από πραξικόπημα υπό τον στρατηγό Αουγκούστο Πινοσέτ. Ευχόμαστε στην κυβέρνησή σας και στη Χιλή τα πάντα, μονοπάτια προόδου με ελπίδες και υλοποίηση θέσεων για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη»

Κι
ενώ γραφόταν αυτό το κείμενο, μας "πρόλαβε" το καταπληκτικό κι έγκυρο ιστολογοφόρο "prensa-rebelde", όπου περισσότερα: Συγχαρητήρια μηνύματα στον Γκάμπριελ Μπόριτς για την εκλογική του νίκη στη Χιλή
 
 

Σίγουρα δεν προτίθεται κανένας να μιλήσει για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη Χιλή, από ένα εκλογικό μέτωπο με κύριο χαρακτηριστικό την αντιδικτατορική ενότητα (σοσιαλιστές, κομμουνιστές, πράσινους, προοδευτικές δυνάμεις, ακόμη και χριστιανοδημοκράτες), αλλά το χαστούκι στους ιμπεριαλιστές κι η στάση της Λατινικής Αμερικής με πρώτη τη σοσιαλιστική Κούβα μας υποχρεώνουν να σεβαστούμε τις επιλογές των ανυπότακτων λαών.

Στους "παρά-ανησυχούντες"
για τον πολιτικό χαρακτήρα και περιεχόμενο του νέου προέδρου της Χιλής, απαντάει η επιλογή Εκπροσώπου Τύπου του προέδρου Gabriel Boric.
 
Εκπρόσωπος του νέου προέδρου της Χιλής ορίστηκε η συντρόφισσα Camilla Valejo, βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Χιλής, η οποία την ημέρα της εκλογής της στο κοινοβούλιο δήλωσε: "Θέλουμε μια Σοσιαλιστική Χιλή".
 
Στη Χιλή του Αλιέντε οι σοσιαλιστικές, αντιιμπεριαλιστικές ιδέες κέρδισαν μια μάχη κι αυτό δεν χρήζει υποτίμησης.
 
Στην αποικία Ελλάδα, ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυνάμεις (εξαιρουμένης της δεξιάς που θρηνεί για την ήττα του εκλεκτού της αμερικανόφιλου υποψήφιου και νοσταλγού της χούντας του Πινοσέτ), προσπαθούν με υποκρισία και πολιτική αλητεία να "επενδύσουν", ή να απαξιώσουν τη λαϊκή νίκη του Χιλιανού λαού. Δείγμα μιας υποταγμένης Νατοϊκής αριστεράς, που πέρα από κραυγές αντιφασισμού κι αντικαπιταλισμού έχει αφομοιώσει την ατζέντα του υπερεθνικού κεφαλαίου:
1). "Νέα κανονικότητα", "πιστοποιητικού εμβολιασμένου" με το θεϊκό €μVόλιο του "νέου καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο". Ενός καπιταλισμού χωρίς αποκλεισμούς, που δεν αφήνει κανέναν πίσω, που δεν απορρίπτει κανέναν, αρκεί να είναι €μVολιασμένος για να μπορεί στη νέα κανονικότητα να έχει δικαίωμα στην εργασία, στη μάθηση, στην καθημερινότητα...
2). Αντιμετώπιση του "κινδύνου κλιματικής αλλαγής"...
3). Φιλοξενεία-ενσωμάτωση μεταναστών...
4). "Πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα...
και για να δηλώνουμε "αριστεροί", ανανεωτικοί ή παραδοσιακοί, κάθε τόσο μερικές αντιφασιστικές, αντικαπιταλιστικές κορώνες, άσφαιρες κραυγές νομιμοποίησης της δήθεν αστικής δημοκρατίας.

Τι υποκρισία, πολιτική κι ιδεολογική φτώχεια... "σοσιαλδημοκράτης" ο Gabriel Boric.... "παρεκκλίνουν" ο Χιλιανός λαός, η συντρόφισσα Camilla Valejo, το Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής... κι "ιδεολογική καθαρότητα" από τους θαυμαστές της περεστρόικα του πουλημένου Γκορμπατσώφ... τους μονίμως παρανησυχούντες ακόμη και για τη σοσιαλιστική Κούβα:
* "Οι παρανησυχούντες (για) την Αβάνα"
* Αλληλεγγύη με (αριστερά) εισαγωγικά και αστερίσκους
Αλήθεια... η λεγόμενη παραδοσιακή αριστερά, η κομμουνιστική αριστερά, σε τι διαφέρει από τη "μεταρρυθμιστική αριστερά" των δικαιωματικών του υπερεθνικού κεφαλαίου;
Ακόμη και η Μεγάλη Διώρυγα της Νικαράγουας προκαλεί "ανησυχίες" στην "αριστερά" και "διανοούμενους" που φοβούνται τον Κινεζικό και Ρωσικό "ιμπεριαλισμό", δείτε:
1ο μέρος ΕΔΩ
2ο μέρος ΕΔΩ

Τι υποκρισία...
συγχαίρουν οι επίσημοι εκφραστές της σοσιαλδημοκρατίας, ο πυλώνας της Νατοϊκής αριστεράς στην Ευρώπη του υπερεθνικού κεφαλαίου, για την παραγωγή κατάλληλου σανού προς το εκλογικό τους ακροατήριο. Συγχαίρουν υποκριτικά αυτοί που στη λεγόμενη Ευρωπαίκή Ένωση και το ΝΑΤΟ στηρίζουν με νύχια και δόντια τα φονικά εμπάργκο στους ανυπότακτους λαούς, τον παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό άξονα. Εμπάργκο στην Κούβα, τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, το Ιράν, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, τη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Λευκορωσία κι αλλού, όπου επιτάσσει το υπερεθνικό κεφάλαιο.
 
Ο "σοσιαλιστής" Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με ειδικό απεσταλμένο του φασίστα υπαλλήλου της Cia Γκουαϊδό κι έδειξε το "σοσιαλιστικό" δρόμο πριν από τον Μητσοτάκη...
 
Οι ευρωπαίοι σοσιαΛΗΣΤΕΣ έχουν καταγγείλει και το σύμβολο της Νικουραγουανής Επανάστασης, τον Ντανιέλ Ορτέγκα, τον αδελφό και σύντροφο του Ανδρέα Παπανδρέου και επίσης το Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα: Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης των Σαντινίστας.
Έτσι, κάποιος Ανδρουλάκης, νέος αρχηγός του δεύτερου πόλου της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας και του ΝΑΤΟ, συγχαίρει κι αυτός... Νομίζει πως όλοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου σ' αυτό τον τόπο.
Συγχαίρει κι αυτός που το κόμμα του έχει καταγγείλει ως δικτάτορες τον Μαδούρο στη Βενεζουέλα, αλλά και τον ηγέτη των Σαντινίστας στη Νικαράγουα, που επιβάλει φονικά εμπάργκο στους λαούς της Λατινικής Αμερικής, το Ιράν, τη Συρία...
 
Η Λατινική Αμερική φλέγεται από τον πόθο για Ανεξαρτησία και θα συντρίψει τους ιμπεριαλιστές, αλλά και τη Νατοϊκή αριστερά!
 
«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού
κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του... Έθνους.»
Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ - "Λένιν"
[Βλέπε, σε: ¡Patria o Muerte!]


* Αυτή είναι η δική μας 11η του Σεπτέμβρη!

«Η προϋπόθεση ήταν η Εταιρία να κατασκευάσει τον σιδηρόδρομο,
αλλά η Εταιρία δεν τον κατασκεύασε,
επειδή τα μουλάρια στην Ονδούρα ήταν φθηνότερα από τον σιδηρόδρομο,
και "ένας κολίγος φτηνότερος από ένα μουλάρι"
-όπως είπε ο Zemurray-»
Ερνέστο Καρντενάλ, "Ωρα μηδέν"


 

* ¡Gracias, Honduras! Η Ονδούρα χαστουκίζει τους ιμπεριαλιστές! Σ' ευχαριστούμε Λατινική Αμερική!


* ¡Gracias, Perú! Το Περού χαστουκίζει τους ιμπεριαλιστές & τη Νατοϊκή "αριστερά"!


* Νικαράγουα... Νίκη των Σαντινίστας... Θρίαμβος της Μεγάλης Πατρίδας!


* 29 χρόνια Εθνικής Περηφάνιας ενός Αδέσποτου κι Αδούλωτου Λαού



«O López Obrador θα είναι το πιο ηθικό πρόσωπο στο Μεξικό, όταν καταρρεύσει το σύστημα και, μαζί του η αυτοκρατορία...
Είναι τιμή μου να μοιραστώ τις απόψεις του Manuel López Obrador και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πολύ νωρίτερα απ' ό,τι φαντάζεται θ' αλλάξουν όλα στο Μεξικό
»
Fidel Castro

Βλέπε, σε: El gigante de las siete leguas (Ι)
και El gigante de las Siete Leguas (ΙΙ)
[Οι μπότες των επτά λεύγων. Μέρος 1 - 2, 11, 12 Αυγούστου 2010]
Ο Φιδέλ πάντα οραματιστής! [Βλέπε, σε: Μεξικό... η ανυπότακτη Λατινική Αμερική μας δείχνει το δρόμο!]
Επίσης: Ο λαϊκιστής, εθνικιστής López Obrador είναι ο νέος πρόεδρος του Μεξικού


* «Ανεξαρτησία σημαίνει να έχεις το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου και να του λες Άντε γαμήσου»!

«Οι απαισιόδοξοι λένε ότι είναι πολύ μικροί για την επανάσταση που δεσμεύτηκα.
Όμως αυτή η λιτότητα μου αντικαθίσταται με την πατριωτική υπερηφάνειας της καρδιάς μου κι έτσι ορκίζομαι πρώτα την Πατρίδα και για την ιστορία ότι το σπαθί μου υπερασπίζεται την Εθνική Τιμή και θα είναι λύτρωση για τους καταπιεσμένους»
 Augusto César Sandino (1895 - 1934)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση