GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ στην Αυστραλία! Σχέδιο για εθνικό lockdown στις γάτες...

Eνα εθνικό lockdown για τις γάτες είναι προ των πυλών στην Αυστραλία, πιστεύουν οι αξιωματούχοι, καθώς τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι δισεκατ...



Eνα εθνικό lockdown για τις γάτες είναι προ των πυλών στην Αυστραλία, πιστεύουν οι αξιωματούχοι, καθώς τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι δισεκατομμύρια μοναδικά αυτόχθονα ζώα πέφτουν θύματα των αιλουροειδών κάθε χρόνο.

«Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι κάθε χρόνο [οι κατοικίδιες γάτες] κυνηγούν πάνω από 180 αυτόχθονα ζώα – αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί μόνο σε μια κατοικίδια γάτα», λέει ο Ντον Χάξλεϊ, διευθυντής επιχειρήσεων σε νοσοκομείο άγριας ζωής στο Περθ.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων μιας άγριας ​​γάτας ανέρχεται σε πάνω από 740 ετησίως, σύμφωνα με το βιβλίο «Cats in Australia: Companion and Killer», το οποίο συνδυάζει εκατοντάδες μελέτες για το θέμα.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου τρία εκατομμύρια θηλαστικά, δύο εκατομμύρια ερπετά και ένα εκατομμύριο μαρσιποφόρα γίνονται θύματα γατών κάθε μέρα στην Αυστραλία. Και, σύμφωνα με τον Χάξλεϊ, ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται εάν δεν γίνει κάτι.

«Οι γάτες εξελίσσονται και τώρα γίνονται καλύτερες στο κυνήγι αυτών των ζώων», επισημαίνει. «Και όσο περισσότερο απογυμνώνουμε τον βιότοπό μας, κάτι που κάνουμε με ανησυχητικό ρυθμό, αυτά τα ζώα έχουν λιγότερα μέρη για να κρυφτούν», προειδοποιεί.

Προκειμένου να σωθεί η ενδημική άγρια ​​ζωή από την εξαφάνιση, οι τοπικές αρχές σε όλη την Αυστραλία έχουν ήδη αρχίσει να θέτουν σκληρούς περιορισμούς στους αιλουροειδείς θηρευτές.

Οι ιδιοκτήτες γατών στην πόλη Greater Bendigo της Βικτώριας έχουν διαταχθεί να κρατούν τα κατοικίδιά τους εντός της ιδιοκτησίας τους, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα, ενώ το Adelaide Hills στη Νότια Αυστραλία έχει θεσπίσει απαγόρευση κυκλοφορίας για τις γάτες από τις 8 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.


Η πρωτεύουσα της χώρας, Καμπέρα, σχεδιάζει να θέσει όλες τις γάτες της σε lockdown ξεκινώντας από τα μέσα του 2022, και η πόλη-λιμάνι του Φρίμαντλ στη Δυτική Αυστραλία σχεδιάζει επίσης μια αντίστοιχη λήψη αυστηρών μέτρων.

Επί του παρόντος, τα αιλουροειδή είναι απαγορευμένα από τις θαμνώδεις περιοχές του Φρίμαντλ, αλλά ο δημοτικός σύμβουλος Αντιν Λανγκ λέει ότι δεν θέλει να βρίσκονται πουθενά στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων, των λωρίδων πρασίνου και των μονοπατιών. Ουσιαστικά, τις θέλει περιορισμένες στο σπίτι.

Η πρότασή του εξακολουθεί να χρειάζεται έγκριση από το κοινοβούλιο της τοπικής κοινότητας, αλλά η ψήφισή της θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για παρόμοιους περιορισμούς σε όλη την πολιτεία και αλλού στην Αυστραλία.

Οσο για τις γάτες, οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούσαν να τους φτιάξουν ένα «catio» – έναν ειδικό εξωτερικό περιφραγμένο χώρο – ώστε να μπορούν να πάρουν λίγο καθαρό αέρα, προσθέτει ο Λανγκ.

«Οι γάτες προσαρμόζονται πολύ καλά στην αιχμαλωσία», συμφωνεί ο Χάξλεϊ, αλλά εκτιμά ότι το να πείσεις τους ιδιοκτήτες να κρατούν τα κατοικίδιά τους μέσα μπορεί να μην είναι εύκολο.

Η Πάμελα Λάνιγκαν, εκπρόσωπος της ομάδας Ενωμένες Γάτες Δυτικής Αυστραλίας δήλωσε ότι συμφωνεί με τους περιορισμούς. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο κακό δεν προκαλείται από τις κατοικίδιες γάτες, αλλά από τους εκατομμύρια άγριους ″συγγενείς″ τους.

(με πληροφορίες από RT)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση