GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ και το αντιικό χάπι της Merck...

Μία ημέρα αφότου έδωσε το πράσινο φως στο χάπι της Pfizer για την αντιμετώπιση της Covid-19, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (...



Μία ημέρα αφότου έδωσε το πράσινο φως στο χάπι της Pfizer για την αντιμετώπιση της Covid-19, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε την Πέμπτη κατεπείγουσα έγκριση για το αντίστοιχο χάπι της αμερικανικής Merck & Co.

Η θεραπεία με μολνουπιραβίρη έδειξε να μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους κατά περίπου 30% σε κλινική δοκιμή της Merck, η οποία είναι γνωστή ως MSD στις αγορές εκτός ΗΠΑ.

Εγκρίθηκε μόνο για ενήλικες με επιβεβαιωμένη ήπια ή μέτρια Covid-19 που κινδυνεύουν να επιδεινωθούν και δεν μπορούν να λάβουν άλλες εγκεκριμένες θεραπείες. Δεν αποτελεί πάντως εναλλακτική λύση στον εμβολιασμό, τόνισε η FDA.

Το συνταγογραφούμενο χάπι λαμβάνεται στο σπίτι, δεν πρέπει όμως να χρησιμοποιείται σε άτομα κάτω των 18 ετών επειδή η μολνοuπιραβίρη μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των οστών και των χόνδρων.

Το αντίστοιχο χάπι της Pfizerc, Paxlovid, έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ για χρήση στις ηλικίες από 12 ετών και άνω και προσφέρει αποτελεσματικότητα 90% στην πρόληψη της νοσηλείας και του θανάτου σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο επιδείνωσης.

H FDA αποφάσισε τελικά να μην αποκλείσει τη χρήση του χαπιού της MSD στις εγκύους με κοροναϊό, παρά τις ανησυχίες ορισμένων επιστημόνων για κίνδυνο συγγενών ανωμαλιών.

Η μολνουπιραβίρη, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Ridgeback Biotherapeutics, είναι σχεδιασμένη να εισαγάγει λάθη στη διαδικασία αντιγραφής των γονιδίων του ιού και εμποδίζει έτσι τον πολλαπλασιασμό του.

H αμερικανική κυβέρνηση έχει συμβόλαιο με τη Merck για προμήθειες που θα καλύψουν έως και 5 εκατομμύρια ασθενείς με κόστος 700 δολάρια ανά άτομο, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο με τη Pfizer προβλέπει 10 εκατομμύρια αγωγές με κόστος 530 δολαρίων ανά ασθενή.

Μέχρι στιγμής τα δύο φάρμακα δεν έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση