GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ persona non grata! ΑΠΟΠΕΙΡΑ πολιτικού… εξαγνισμού από τον Πρ. Παυλόπουλο στα Καλάβρυτα

Η παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στα Καλάβρυτα ήταν και μια απόπειρα πολιτικού… εξαγνισμού έναντι των Καλαβρυτινών καθώς, κατά την αποχώρη...


Η παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στα Καλάβρυτα ήταν και μια απόπειρα πολιτικού… εξαγνισμού έναντι των Καλαβρυτινών καθώς, κατά την αποχώρησή του από την Προεδρία της Δημοκρατίας υπέγραψε δύο Προεδρικά Διατάγματα για την απελευθέρωση της Αρεόπολης στις 21/3/1821. Κίνηση η οποία θεωρήθηκε ότι αμφισβητεί τα πρωτεία των Καλαβρύτων στον Αγώνα γι αυτό και ουσιαστικά εδώ και μια διετία ήταν… persona non grata για τα Καλάβρυτα.
 «Υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι από εδώ ξεκίνησε η Επανάσταση; Να αμφισβητεί ότι εδώ είναι η Κιβωτός του Έθνους, ο τόπος που αναγεννήθηκε το Ελληνικό κράτος;» αναρωτήθηκε κατά την αντιφώνησή του κατά το επίσημο γεύμα του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλου ο οποίος και τον κάλεσε και πάλι επίσημα να βρεθεί στην πόλη. 
Νωρίτερα κατά την ομιλία του στον Καθεδρικό Ναό ειδικά για την Αγ. Λαύρα είχε… προλειάνει το έδαφος της συγνώμης αναφέροντας ότι οι Ναζί δεν δίστασαν να πυρπολήσουν την Ιερά Μονή, σύμβολο της Παλιγγενεσίας των Ελλήνων!



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση