GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ο Μπουρλά της Pfizer! ΑΝΟΙΚΤΟ το ενδεχόμενο 4ης δόσης σε 12 μήνες...

Ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τέταρτη δόση με φόντο την μετάλλαξη Όμικρον...  Ο Διευθ...


Ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τέταρτη δόση με φόντο την μετάλλαξη Όμικρον... 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, δήλωσε μπορεί να χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου για τον Covid-19 νωρίτερα από το αναμενόμενο, αφού προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι η νέα παραλλαγή Όμικρον μπορεί να εξασθενεί τα προστατευτικά αντισώματα που δημιουργούνται από το εμβόλιο.

«Όταν έχουμε τα δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, θα μπορούμε να καθορίσουμε εάν η Όμικρον καλύπτεται καλά από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι θα χρειαστούμε μια τέταρτη δόση», είπε ο Μπουρλά στο «Squawk Box» του CNBC.

Ο Μπουρλά είχε προηγουμένως προβλέψει ότι θα χρειαζόταν μια τέταρτη δόση 12 μήνες μετά την τρίτη δόση. «Με το Όμικρον πρέπει να περιμένουμε και να δούμε γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Μπορεί να το χρειαστούμε πιο γρήγορα», είπε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer είπε ότι αυτό που είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να λάβουν όλοι τρίτη δόση για το χειμώνα.

«Μια τρίτη δόση θα δώσει πολύ καλή προστασία πιστεύω», είπε ο Μπουρλά ο οποίος πρόσθεσε ότι οι θεραπείες από του στόματος όπως το αντιικό χάπι της Pfizer, το Paxlovid, θα βοηθήσουν στην πρόληψη των νοσηλειών και στον έλεγχο του Covid κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα σήμερα σε ανακοίνωσή τους οι Pfizer-BioNetch, η τρίτη δόση του εμβολίου δρα εξουδετερωτικά απέναντι στο νέο παραλλαγμένο στέλεχος της νόσου, γεγονός που αναμένεται να επιταχύνει σημαντικά την χορήγηση της ενισχυτικής δόσης ανά την υφήλιο.

Eπίσης έγινε γνωστό από ερευνητές στο Αφρικανικό Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας, ότι το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer παρέχει λιγότερη ανοσία ενάντια στην παραλλαγή Όμικρον από ό,τι σε άλλα στελέχη του Covid-19, τονίζοντας επίσης ότι η τρίτη δόση μπορεί να βοηθήσει στην αναχαίτιση του νέου στέλεχους του ιού. Μάλιστα τα εργαστηριακά πειράματα διαπίστωσαν ότι η μόλυνση από την Όμικρον είχε ως αποτέλεσμα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech να έχει περίπου 40 φορές μείωση των επιπέδων εξουδετερωτικών αντισωμάτων που παράγονται από άτομα που είχαν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου, σε σύγκριση με το στέλεχος που ανιχνεύθηκε στο Κίνα πριν από σχεδόν δύο χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση