GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΛΕΜΟΣ! Η Pfizer κατηγορείται για χρηματοδότηση δυσφήμησης της AstraZeneca...

Βρετανικές... ρουκέτες κατά της Pfizer. Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer έχει κατηγορηθεί ότι χρηματοδότησε εκπαιδευτικές παρουσιάσεις...


Βρετανικές... ρουκέτες κατά της Pfizer.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer έχει κατηγορηθεί ότι χρηματοδότησε εκπαιδευτικές παρουσιάσεις που έλεγαν ότι η αντίπαλός της, AstraZeneca ήταν αναποτελεσματική και ακόμη και επικίνδυνη για ορισμένα κομμάτια του πληθυσμού.

Μια έρευνα του Dispatches του Channel 4 που πρόκειται να μεταδοθεί αυτή την εβδομάδα λέει ότι «αποκάλυψε στοιχεία» πως η Pfizer χρηματοδότησε μια σειρά από εκπαιδευτικές παρουσιάσεις που παραδόθηκαν σε επαγγελματίες υγείας σε όλο τον Καναδά σχετικά με το εμβόλιο mRNA της.

Σε αυτές τις παρουσιάσεις περιλαμβάνονταν διαφάνειες που απαριθμούσαν πολλά μειονεκτήματα της τεχνολογίας «ιικού φορέα» που αποτελεί τη βάση για το εμβόλιο της AstraZeneca, αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός.

Ομιλητές που είχαν λάβει χρήματα από την Pfizer, παρέδωσαν τις διαφάνειες οι οποίες ανέφεραν ότι υπάρχει κίνδυνος «χρωμοσωμικής ολοκλήρωσης και ογκογένεσης» με τέτοια εμβόλια, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να μετατρέψουν ένα υγιές κύτταρο σε καρκινικό κύτταρο. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα.

Οι ισχυρισμοί που έγιναν σχετικά με τα μειονεκτήματα του εμβολίου ιικού φορέα προήλθαν από μια επιστημονική εργασία που γράφτηκε από μια ομάδα συγγραφέων, ένας από τους οποίους είχε εργαστεί για αρκετά χρόνια στο τμήμα εμβολίων της Pfizer.

Το Channel 4 δεν είπε πού βρήκε τα στοιχεία για αυτούς τους ισχυρισμούς και η Pfizer αρνήθηκε ότι «προσπάθησε να υπονομεύσει τις επιστημονικές προσπάθειες άλλων».

Ο καθηγητής Sir Andrew Pollard, διευθυντής της ομάδας εμβολίων της Οξφόρδης που ανέπτυξε το εμβόλιο AstraZeneca, απέρριψε το περιεχόμενο των διαφανειών και προειδοποίησε για τους κινδύνους διάδοσης παραπληροφόρησης.

«Αυτή η αναφορά ότι θα μπορούσε να ενσωματωθεί με κάποιο τρόπο το εμβόλιο στο γενετικό υλικό των ανθρώπων, δεν είναι αλήθεια», είπε ο Pollard. Είπε ότι υπάρχουν «μηδενικά στοιχεία» ότι το εμβόλιο «μπορεί ή θα μπορούσε να προκαλέσει καρκίνο» και ότι είχε δοθεί σε εκατομμύρια ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους.

«Υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι παραπληροφόρησης, γιατί οτιδήποτε κάνει τους ανθρώπους να διστάζουν να εμβολιαστούν μπορεί να διακινδυνεύσει τη ζωή τους», προειδοποίησε ο Pollard.

Και πρόσθεσε: «Μπορεί να υπονομεύσει και να επηρεάσει τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι άνθρωποι σχετικά με τη δική τους υγεία, αλλά και να δημιουργήσει αβεβαιότητα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής».

Η Pfizer είπε ότι «παρείχε κεφάλαια σε τρίτο φορέα» για ένα «εκπαιδευτικό πρόγραμμα», αλλά «δεν παρείχε υλικό παρουσίασης… και δεν επεξεργάστηκε ούτε επηρέασε τις παρουσιάσεις».

Στην ίδια έρευνα, το Channel 4 αποκαλύπτει επίσης μια ανάλυση ενός εμπειρογνώμονα βιολογικής μηχανικής που ισχυρίζεται ότι το κόστος κατασκευής του εμβολίου της Pfizer ανέρχεται σε μόλις 76 πένες ανά εμβόλιο, αλλά φέρεται να πωλείται για 22 στερλίνες ανά δόση στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Pfizer προβλέπει ότι οι πωλήσεις του εμβολίου της θα φτάσουν τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 – διπλάσιες από αυτές της Moderna. Από τον Οκτώβριο, ο φαρμακευτικός όμιλος παρείχε το 80% των εμβολίων Covid στην ΕΕ και το 74% στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση