GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ! 500.000 εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ...ανεμβολίαστους

Ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι η 1η Φεβρουαρίου, για περίπου 500.000 πολίτες στην Ελλάδα που πίστεψαν ότι διανύουν το ...

Ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι η 1η Φεβρουαρίου, για περίπου 500.000 πολίτες στην Ελλάδα που πίστεψαν ότι διανύουν το τελευταίο μίλι και ότι με τον εμβολιασμό τους συνεισφέρουν στην ανοσία της αγέλης, ή εμβολιάστηκαν εκβιαστικά για να μην χάσουν την εργασία τους.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού λήγει στους 7 μήνες για όσους άνω των 18 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου.

Το μέτρο θα έχει εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου και από αυτή την ημερομηνία όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση εμβολίου και έχει κλείσει το επτάμηνο πλέον θα θεωρείται ανεμβολίαστος.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000 πολίτες. Για αυτούς θα υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για τρίτη δόση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου


Όσοι δεν θα εμβολιαστούν με τρίτη δόση εντός 7μηνου από τη δεύτερη δόση θα έχουν πρόσβαση στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει ισχύ για εννιά μήνες, αλλά αφορά μόνο τα ταξίδια. Για την είσοδο σε εστίαση και κλειστούς χώρους θα χρειάζεται να επιδεικνύουν το ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, η τρίτη δόση είναι αυτή που παρέχει προστασία έναντι της μετάλλαξης Όμικρον και είναι πολύ κρίσιμο οι πολίτες να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση.

Όσον αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές κατηγορίες, ο Πλεύρης ανέφερε ότι έχει πέσει στο τραπέζι αλλά δεν είναι μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Για νέους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, όπως την απαγόρευση εισόδου και σε εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως αυτήν τη στιγμή αυτό το μέτρο δεν φαίνεται να προσφέρει κάτι υγειονομικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση